Lider al clanului Corduneanu, arestat preventiv

Data publicării:
corduneanu arestat

Adrian Corduneanu este considerat a fi a doilea în ierarhia celui mai cunoscut clan din Iași, după fratele mai mare, Costel Corduneanu. Procurorii au cerut arestarea sa pentru șantaj, după ce polițiștii de la IPJ Iași au primit o plângere și au făcut verificări.

Procurorii spun că începând cu luna octombrie a anului trecut Adrian Corduneanu ar fi obținut prin constrângere morală și fizică suma de 35.000 de lei de la reprezentanții unei firme care vinde materiale de construcție în Iași”, relatează Carmen Ciocan, reporter Digi24 .

În anchetă mai este vizat și un alt membru al clanului, administratorul unei firme care are ca profil tot vânzarea de materiale de construcție. Când i-au ridicat pentru audieri, dintr-un local din Iași, polițiștii au găsit asupra lor 17.400 de lei. Anchetatorii spun cei doi ar fi şantajat un agent de vânzări de la o societate concurentă pentru ca acesta să înregistreze contractele obținute în firma deținută de complicele lui Adrian Corduneanu.

Se înscriau în firma respectivă ca și cum comenzile ar fi ale lor, urmând să încaseze banii ca și cum ar fi fost ai lor”, spune Monica Palaghia, prim procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

Se presupune că cei doi ar fi obligat partea vătămată să le dea anumite comenzi deturnând clienţii şefului său de la societatea unde era dumnealui angajat ca şi vânzări. Deturnarea acestor clienţi făcându-se în urma presupuse ameninţări şi agresiuni, în special din partea domnului Corduneanu. Nu au nici un temei din punctul meu de vedere”, afirmă Anca Drăgoi, avocatul apărării.

Avocații spun că vor contesta măsura arestului preventiv. Adrian Corduneanu mai are o condamnare într-un alt dosar, pentru înșelăciune și șantaj. Pedeapsa de 3 ani decisă la jumătatea lunii martie de judecătorii Tribunalului Maramureș, nu este însă definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri