Liviu Dragnea: Nu am un război personal cu Laura Codruța Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
170925_PSD_BPN_59_dragnea INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu îl interesează cine conduce DNA și că important este să fie luate măsuri împotriva procurorilor care „au șantajat, au presat pentru a obține niște denunțuri mincinoase”.

„Mă interesează foarte puțin dacă Laura Codruța Kovesi rămâne șefa DNA. Nu cred că asta este cea mai mare problemă. Poate să vină oricine. Dacă practicile rămân aceleași, n-am făcut nimic. Dacă, în schimb, se luau măsuri sau se iau măsuri împotriva acelor procurori care sunt dovediți prin înregistrări, prin declarații, prin dezvăluiri că au făcut abuzuri, că au șantajat, că au presat pentru a obține niște denunțuri mincinoase, lucrurile încep să intre pe făgașul normal”, a spus Liviu Dragnea în conferința de presă în care a anunțat sprijinul coaliției de guvernare pentru cei doi miniștri vizați de ancheta DNA în dosarul Belina, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb.

„Am văzut judecători care vorbeau despre presiuni și amenințări, am văzut judecători la asociații de magistrați care cer să se întâmple niște lucruri. Deci, să nu ne uitam doar la vârful aisbergului. Nu știu ce va spune Inspecția Judiciară, nu știu ce vor face Tudorel Toader, Klaus Iohannis, doamna Kovesi. Noi avem o problemă de structură, structurală în Justiție. Nu mai este o glumă. E o problemă de structură, care, dacă nu se rezolvă astăzi, se va rezolva mai târziu, dar cu costuri. La asta trebuie să ne gândim, dincolo de patimi. Nu am un război personal cu Laura Codruța Kovesi, chiar dacă poate să fie din cealaltă parte”, a mai spus președintele PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri