Mădălin Voicu și Nicolae Păun, trimiși în judecată

Data publicării:
Nicolae Paun si Madalin Voicu Digi24

Gelu Diaconu, fost șef al ANAF: Dosarul a fost înaintat în instanţă.

Reporter: S-a pus sechestru în dosarul acesta pentru recuperarea prejudiciului?

Gelu Diaconu, fost șef al ANAF: Păi nu poate exista un prejudiciu atât timp cât contribuţia de asigurări de sănătate pe care ar fi datorat-o, inclusiv cei din grupul infracţional, a fost amnistiată. Noi vorbim de situaţia a 4, 5 milioane de contribuabili. Cei cu venituri modice sau fără venituri. Adică amărâţii României. În această categorie s-au încadrat şi cei care fac obiectul cercetărilor parchetului.

Ancheta în care parlamentarii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, dar şi fostul preşedinte al ANAF, sunt acuzaţi de corupţie a intrat în linie dreaptă, iar dosarul va ajunge în scurt timp pe masa judecătorilor Curţii Supreme. Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, este acuzat că a emis două circulare prin care persoanele implicate în proiectele derulate de Asociaţia Partida Romilor, coordonată de Nicolae Păun, au fost scutite de la plata contribuţiilor la asigurările de sănătate.

Nicolae Păun este suspectat de corupție, spălare de bani și trafic de influență, iar Mădălin Voicu că ar fi intervenit până şi la Guvern pentru promovarea acelor circulare. Prejudiciul adus bugetului Uniunii Europene prin fraudarea proiectelor se ridică, potrivit anchetatorilor, la peste 30 de milioane de lei. Fostul preşedinte al Fiscului, Gelu Diaconu, a fost audiat în această dimineaţă la DNA.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri