Mădălin Voicu și soția, la DNA 

Data publicării:
madalin voicu dna

FOTO: Agerpres

Parlamentarul și soția acestuia au fost citați pentru efectuarea unor acte procedurale în acest dosar. Acte legate de măsura sechestrului, măsura în care familia paralementarului a fost înștiințată în urmă cu o lună. Măsura sechestului vizează bunuri care să acopere puțin peste 400 de mii de lei în privința lui Mădalin Voicu, iar în privința soției acestuia este vorba de un sechestru de aproape 200 de mii de lei. Este vorba despre sumele pe care cei doi le-ar fi încasat din fonduri europene prin proiectele derulate de parlametarul Nicolae Paun, și el cercetat în acest dosar.

Cel mai probabil procurorii au încheiat procedurile de identificare a bunurilor familiei asupra cărora se instituie acestă măsura, iar cei doi au fost chemați pentru a li se aduce la cunoștință acest lucru.

La 1 martie procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurator și a popririi asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu, dar și a altor inculpați din dosarul de fraudare a fondurilor europene pentru finanțarea unor programe destinate persoanelor defavorizate.

În cazul lui Mădălin Voicu, procurorii au dispus sechestru asigurator și popriri asupra bunurilor mobile și imobile până la concurența sumei de peste 411.000 lei, iar pentru Carmen Olteanu — până la concurența sumei de peste 194.000 lei.

„Măsura asiguratorie a fost dispusă avându-se în vedere necesitatea de a evita ascunderea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor mobile și imobile de către persoanele sus-menționate, pentru a servi la garantarea reparării pagubei produse prin săvârșirea infracțiunilor”, precizează DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri