Malpraxis în cazul Raluca Stroescu. Daune de 100.000 de euro

Data publicării:
raluca stroescu

Raluca Stroescu, tânăra despre care s-a spus că ar fi murit de epuizare la locul de muncă acum zece ani, a fost victima unui malpraxis, spun judecătorii. Medicul care nu a depistat că era la un pas de comă diabetică, deşi a consultat-o cu doar câteva ore înainte de a muri, a fost condamnat.

Medicul care a tratat-o pe Raluca Stroescu a fost condamnat la plata unor despgubiri de 100.000 de euro, în solidar cu clinica privată la care lucra în 2007. De asemenea, medicul Angela Culeva a primit o condamnare la un an de închisoare cu suspendare.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată.

În 2007, Raluca Stroescu era manager de audit la o o mare corporaţie din Bucureşti. Se simţea slăbită, aşa că s-a dus la un medic de la o clinică renumită pentru consultaţie.

Marina Constantinescu, avocat: „S-a pus un diagnostic de anorexie şi sindrom caşectic, i s-a administrat o perfuzie, i s-a recoltat analize fără să fie cerute în regim de urgenţă şi a fost trimisă acasă. La mai puţin de şase ore de la consultul doamnei doctor, Raluca a decedat”.

Tatăl fetei este convins că fiica sa ar fi trăit dacă primea un diagnostic corect. Mai ales că autopsia a scos la iveală faptul că Raluca suferea de trei luni de diabet.

Ancheta a fost clasată în 2015, dar tatăl tinerei a contestat în instanță decizia, iar magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 au considerat că se impune continuarea acestui proces. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri