Mandatul de arestare în lipsă pentru Elan Schwartzenberg, anulat de Tribunalul București

Data publicării:
elan

Mandatul internațional de arestare pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg este la un pas de anulare. Tribunalul București a decis, vineri, să revoce arestarea în lipsă a omului de afaceri, cercetat pentru complicitate la dare și luare de mită. Hotărârea nu este însă definitivă.

Decizia Tribunalului București poate fi contestată la Curtea de Apel din Capitală.

Judecătorii au luat această decizie după ce apărătorii lui Elan Schwartzenberg au făcut o solicitare la tribunalul unde, de altfel, omul de afaceri a fost și trimis în judecată în urmă cu ceva timp de procurorii DNA. În solicitare, apărătorii invocau decizia recentă a Înaltei Curți de Casație și Justiție de achitare a fostului primar de Constanța, Radu Mazăre, în primă instanță, pentru acuzația de luare de mită.

Elan Schwartzenberg a fost trimis în judecată de procurorii DNA în decembrie anul trecut sub acuzația că l-ar fi ajutat pe Radu Mazăre să primească 175.000 de euro mită de la un alt om de afaceri, Abraham Morgenstern, și el achitat pentru acuzația de dare de mită.

Elan Schwartzenberg este arestat în lipsă de ceva mai mult de doi ani după ce aceeași instanță de la Tribunalul București a aceeptat o cerere formulată de procurorii anticorupție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri