Marian Petrache, acuzat de luare de mită și șantaj: „Demisionez din toate funcțiile din partid”

Data actualizării: Data publicării:
170217_DNA_MARIAN_PETRACHE_02_INQUAM_Liviu_Florin_Albei

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, a fost audiat în această dimineață la DNA. El este suspect într-un dosar de corupție, relatează Digi24.

 

Marian Petrache este acuzat de șantaj și luare de mită. Este vizată perioada 2007-2008, când Marian Petrache este secretar de stat în Ministerul de Interne. 

În acea perioadă, ministru de Interne era Cristian David.

Ar fi anchetate și fapte de corupție din perioada în care Marian Petrache era președintele PNL Ilfov.

La ieșirea de la DNA, Petrache a spus că, în urmă cu nouă ani, primarul din Jilava și-a schimbat buletinul pe București, deși a candidat la Jilava, ceea ce ar fi însemnat că-și pierde mandatul de primar. Acesta s-ar fi dus la prefect, căruia i-ar fi spus că își va schimba din nou buletinul, cu domiciliul în Jilava, și l-ar fi șantajat să nu-l demită.

Petrache a mai spus că este acuzat că l-ar fi șantajat pe primarul Adrian Mladin pentru că ar fi aflat că și-a schimat buletinul, iar în schimb ar fi primit o excursie în valoare de 2.800 de euro la Monte Carlo.

El a recunoscut însă că a fost în acea excursie, plătită de Mladin, dar spune că nu a fost vorba de șantaj.

Reporter: Și ați fost atunci la Monte Carlo?

Marian Petrache: Am fost, dar în alte condiții, adică...

Reporter: V-a plătit el excursia?

Marian Petrache: Da, pentru că el mi-a cumpărat biletul prin ordin de făcut... prin ordin, deci nu așa...

Reporter: Din fonduri personale sau ale primăriei?

Marian Petrache: Ale... personale.

Șeful CJ Ilfov a negat acuzațiile. „Cum să-mi șantajez eu propriul primar? E strigător la cer”, a spus el.

El a spus că-și va da demisia din toate funcțiile din partid, dar nu și din cea ce președinte al Consiliului Județean Ilfov, motivând că în această funcție  a fost votat de către alegători.

Controverse din jurul lui Petrache

Marian Petrache este unul din liderii influenţi ai liberalilor şi nu se află la primul contact cu justiţia. Pe fondul alegerilor locale, care au avut loc anul trecut, a fost deschis un dosar penal după ce în presă a apărut o înregistrare în care preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, vorbea despre o strategie de aducere a oamenilor la vot. Liderul liberal a spus că nu a făcut nimic ilegal, dar Poliţia Ilfov în schimb s-a autosesizat şi a deschis un dosar pentru suspiciuni de corupere a alegătorilor, la aproximativ o săptămână după alegerile locale.

Marian Petrache a mai fost audiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de martor, şi în aşa-numitul "dosar al procurorilor". Era vorba de cauza în care procurorii George Bălan şi Marcel Sânpetru erau acuzaţi că ar fi negociat, inlcusiv cu Victor Ponta, ocuparea unor funcţii în Ministerul Public şi DNA. Marian Petrache a recunoscut la vremea respectivă că s-a întâlnit cu cei doi procurori, chiar când aceştia erau interceptaţi, dar că nu a avut nicio legătură cu obiectul dosarului. Detalii, AICI

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri