Milionarul din Chile află dacă va fi arestat

Data actualizării: Data publicării:
161128_RAFAEL_GARAY_00_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: INQUAM_Octav_Ganea

Omul de afaceri chilian Rafael Garay află, luni, dacă va fi arestat preventiv. Decizia va fi luată de magistraţii de la ICCJ. Chilianul este bănuit că ar fi delapidat sute de milioane de dolari, bani care ar fi aparţinut unor investitori.

Omul de afaceri a ajuns la sediul ÎCCJ în această dimineață, unde se judecă contestația procurorilor din Brașov care vor ca acesta să fie plasat în arest preventiv și contestația făcută de el față de arestul la domiciliu. 

Autoritățile din Chile au trimis cereri de extrădare a bărbatului căutat din luna septembrie pentru deturnare de fonduri. 

Bărbatul a fost prins în Braşov şi plasat în arest la domiciliu, după ce, a fost dat în urmărire internaţională în urmă cu o lună. 

Rafael Garay, care a fost prins vineri seară într-o cafenea din Braşov, este un personaj cunoscut la el în ţară şi a reuşit uşor să convingă oamenii să depună bani în fondul lui de investiţii.

Este o figură foarte cunoscută în Chile, un economist renumit. Avea priză la public, mergea la emisiuni televizate Nu era un simplu ecomonist de meserie, ci o figură mediatică. (De aceea aveau oamenii încredere în el?) Exact, lucrul acesta îi oferea credibilitate”, a declarat Mariana Diaz, jurnalistă din Chile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri