Motivarea condamnării unei judecătoare: Justiția nu se comercializează

Data actualizării: Data publicării:
judecatoare

Cine crede că poate să cumpere Justiţia cu bani ajunge mai devreme sau mai târziu la închisoare. Acesta este mesajul pe care îl transmit judecătorii care şi-au condamnat o colegă ce s-a lăsat mituită de fraţii Becali şi fostul acţionar de la Dinamo Cristian Borcea, relatează Digi24 TV. Şi oamenii de fotbal au primit sentinţe grele. Chiar dacă le-au contestat este greu de crezut că alţi magistraţi le vor găsi circumstanţe atenuante.

„Condamnă pe inculpata Teodorovici, fostă Terceanu, Geanina la pedeapsa de cinci ani şi şase luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită”, a pronunțat un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti pedeapsa în 24 noiembrie 2016.

Foştii colegi ai judecătoarei condamnate după ce a recunoscut că a primit bani ca să nu îi trimită la închisoare pe fraţii Becali şi pe Cristian Borcea au explicat clar sentinţa.

„A afectat grav imaginea Justiției, inducând opiniei publice idei incompatibile cu statul de drept, respectiv ideea că actul de justiție este un simplu bun, ce poate fi comercializat, precum și că actul de justiție este accesibil doar acelor persoane ce posedă importante sume de bani”, se arată în motivarea Curții de Apel Bucureşti.

Judecătorii nu au fost indulgenţi nici cu oamenii de fotbal care au încercat să îşi cumpere libertatea cu bani.

„Condamnă pe inculpatul Becali Ioan la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită”, au mai decis magistrații.

Aceeaşi sentinţă a aflat-o şi Victor Becali, condamnat aspru pentru ca toată lumea să priceapă: Justiţia nu poate fi cumpărată cu bani.

Ideea ce rezultă din conduita acestora este că persoanele cu posibilități financiare ridicate se pot bucura de impunitate față de organele judiciare, prin plata unor sume de bani inaccesibile marii majorități a populației”, se mai arată în motivare.

O pedeapsă ceva mai mari, trei ani şi şase luni de închisoare, a primit fostul acţionar de la Dinamo Cristian Borcea, pentru că nu a recunoscut că a dat mită, chiar dacă oamenii legii aveau dovezi clare. Cazul celor patru oameni din fotbal este acum pe rolul instanţei supreme, după ce pedepsele au fost contestate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri