Neculai Onțanu, suspendat de la Primăria sectorului 2, după ce a fost arestat preventiv

Data publicării:
ontanu duba politie INQUAM Octav Ganea

Foto: Inquamphotos.com / Octav Ganea

ACTUALIZARE 15.25. Neculai Onțanu a fost suspendat din funcția de primar al sectorului 2.


ACTUALIZARE 14.03. Neculai Onțanu s-a predat la arestul Poliției Capitalei.


Decizia nu este defitivă și poate fi contestată, dar ea va fi pusă în aplicare imediat ce va ajunge la autorități. Neculai Onțanu se poate prezenta singur la o secție de poliție sau poate fi luat de acasă și dus în arestul Poliției Capitalei.

Magistrații au decis și arestarea preventivă a secretarului Consiliului Local al Sectorului 2 București, Toma Șutru, și a avocatei Loredana Radu.

În schimbul restituirii dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri, Neculai Onțanu a primit în 2007 o suprafață totală de teren de 1.000 mp situată pe strada Barbu Văcărescu. Terenul a fost transferat în prin intermediul unui contract de vânzare - cumpărare fictiv către o persoană interpusă. Valoarea de piață a terenului era de aproximativ 2.800.000 euro”, potrivit procurorilor.

DNA mai arată că Neculai Onțanu a fost ajutat de avocata Loredana Radu să primească acest teren drept mită. Apoi, avocata a cesionat dreptul de proprietate asupra terenului către un apropiat al primarului Onțanu Neculai, în baza unei tranzacții în care a fost menționat un preț de șapte ori mai mic decât valoarea de piață a imobilului, spun procurorii.

Potrivit procurorilor, Toma Șutru, secretarul Consiliului Local al Sectorului 2 București, a primit de suma totală de 2.000.0000 euro pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor indicate anterior. Banii au fost dați prin încheierea unui contract fictiv de vânzare cumpărare cu tatăl inculpatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri