Doi lideri ai PSD, audiați la DNA

Data actualizării: Data publicării:
niculae badalau la dna

Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD, a dat declarații în fața procurorilor. La scurt timp, la DNA a ajuns și Adrian Țuțuianu, președintele comisiei SRI din Parlament.

ACTUALIZARE. Nicolae Bădălău a făcut astăzi, la Parlament, câteva precizări în legătură cu dosarul în care a dat declarații în această dimineață la DNA.

M-au informat domnii de acolo că e un dosar in rem, calitatea mea, şi pe citaţie, era de martor şi m-au întrebat două subiecte cu care nu avem nicio legătură - dacă ştiu ceva cu privire la surparea autostrăzii Orăştie, cred, şi dacă mă cunosc cu o persoană. Nu ştiu nici de acea speţă, nici acea persoană nu o cunoşteam”, a spus Nicolae Bădălău.

Întrebat dacă invitaţia la DNA este o formă de presiune la adresa sa, preşedintele executiv al PSD a spus că, deşi ”nimic nu e întâmplător pe lume”, consideră că ”e pură întâmplare”.

Răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor, numărul 2 din PSD a spus că nu a fost întrebat nimic despre Tel Drum, companie apropiată de șeful PSD.

 „Exclus!”, a fost reacția lui.


ACTUALIZARE. La DNA a ajuns și parlamentarul PSD Adrian Țuțuianu. Nu a vrut să spună dacă este vorba despre același dosar în care a fost chemat Niculae Bădălău.


El le-a declarat procurorilor că a dat declarații în calitate de martor într-un dosar privind fapte de corupție, dar nu a dorit să spună despre ce dosar e vorba.

Și fiul său ar fi fost chemat, tot ca martor, să dea o declarație în acest dosar.

Niculae Bădălău este senator și deține a doua funcție din PSD, cea de președinte executiv.

Înainte de a deveni parlamentar, Bădălău a fost președinte al Consiliului Județean Giurgiu.

Niculae Bădălău a mai fost cercetat în dosare DNA, în 2014 și 2015. În urmă cu doi ani, a fost pus sub acuzare într-un dosar în care se făceau cercetări pentru evaziune fiscală. Nu a fost trimis însă în judecată alături de ceilalți acuzați din dosarul respectiv.

Astăzi, la ieșirea de la DNA, el nu a dorit să dea declarații jurnaliștilor în legătură cu întrebările puse de procurori sau cu obiectul dosarului în care a fost chemat ca martor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri