Furt de combustibil. 60 de persoane audiate la Târgu Mureș

Data actualizării: Data publicării:
furt combustibil

Peste 60 de persoane au fost duse la audieri în urma percheziţiilor făcute, în această dimineaţă, în Târgu Mureş, la locuinţele unor persoane bănuite de furt de combustibil. Anchetatorii au descins şi la depoul din oraş, acolo unde este sediul Regiei Autonome de Transport Feroviar. Vizaţi sunt angajaţii Regiei.

UPDATE: Peste 3.000 de litri de motorină şi 200 de litri de ulei de motor, dispozitive de sustragere a combustibilului, două arme neletale şi 10.000 de lei au găsit poliţiştii din cadrul IPJ Mureş, în urma celor 54 de percheziţii.

O parte din combustibilul sustras era folosit în scop personal, iar o parte era vândut sub preţul pieţei.

Potrivit reprezentanţilor CFR, activitatea de transport feroviar de călători nu a fost afectată, pe durata percheziţiilor.


Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş și Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliției Române efectuează percheziţiile la locuinţele unor persoane fizice, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt şi furt calificat precum şi la sediul unei persoane juridice.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2016, persoanele vizate ar fi sustras cantităţi mari de combustibil, în mod repetat, prin diferite dispozitive artizanale aplicate pe motorul locomotivelor pe care îşi desfăşurau activitatea. O parte din combustibilul sustras era folosit în scop personal, iar o parte era comercializat sub preţul pieţei”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

Peste 60 de persoane vor fi conduse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri