Percheziții și audieri în dosarul violențelor de la protestele din Piața Victoriei

Data actualizării: Data publicării:
170201_PIATA_VICTORIEI_PROTEST_VIOLENTE_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai multe persoane sunt audiate la această oră la Poliția Capitalei în legătură cu dosarul violențelor care au izbucnit în noaptea de 1 spre 2 februarie la protestele din Piața Victoriei. Peste 3.000 materiale pirotehnice, ce urmează a fi expertizate, au fost ridicate de polițiști, care au efectuat, joi dimineață, percheziții la 13 adrese și au pus în aplicare mai multe mandate de aducere. 

170201_PIATA_VICTORIEI_PROTEST_VIOLENTE_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„În urma cercetărilor efectuate până la această dată  şi în baza colaborării cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române au fost identificate mai multe persoane, despre care există date şi indicii că au participat la acţiunile violente menţionate. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciului Investigaţii Criminale”, se arată într-un comunicat al Poliției Municipiului București

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Este o primă fază pe care au parcurs-o anchetatorii și procurorii în acest dosar. În perioada de timp care s-a scurs de la incidente au fost analizate imagini de pe camerele de supraveghere, de pe toate materialele filmate la vremea respectivă. În felul acesta, au fost identificate mai multe persoane și ele au fost vizate de descinderile anchetatorilor.

În seara zilei de 1 februarie, când s-au aruncat petarde, sticle, gheață, diverse obiecte și s-au produs încăierări cu poliția, în Piața Victoriei erau peste 100.000 de persoane. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cinci persoane au fost puse deja sub control judiciar în acest dosar pentru următoarele 60 de zile.

Violenţe în Piaţa Victoriei. Huligani urcaţi în dube, cocktailuri Molotov şi cuţite confiscate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri