Permise de conducere cumpărate cu lemne de foc

Data publicării:
masina de scoala auto examen
Foto: Digi24

Permise de conducere obţinute pentru câteva sute de lei sau pentru o maşină de lemne de foc de candidaţi care nu făcuseră absolut deloc practică sau care încălcau reguli de circulaţie elementare. Sunt detalii care apar într-un dosar recent trimis în judecată de procurorii anticorupţie. Vizaţi sunt poliţişti de la serviciul permise din Bistriţa Năsăud.

Procurorii anticorupţie descriu cât de uşor pot obţine candidaţii din Bistriţa Năsăud permisul de conducere. Oferă sume modice sau bunuri necesare în gospodăria poliţistului, care închidea ochii la greşeli. Drept mărturie stă o discuţie purtată de un candidat cu soţia sa, în ziua probei practice.

Soţie candidat: „Cu care dai? Serios? Dai cu acela? Păi n-ai făcut nicio oră de conducere!”

Anchetatorii susţin că, drept răsplată, poliţistul ar fi primit lemne de foc. Negocierile se purtau prin intermediari, în limbaj codat, potrivit interceptărilor din dosar.

Intermediar: „Trebuie să mă iubeşti săptămâna asta şi cealaltă de trei ori. Mâine, pe numele meu, o domnişoară, şi dacă nu miercuri, joi vin eu în oraş. Că joi am altă treabă de un permis categoria C. Că vineri vrea să plece în Spania.”

Poliţist: „Ne vedem şi ne auzim. Haideţi pe joi şi ne vedem, bine?”

O altă stenogramă arată cum poliţiştii implicaţi îi ajutau pe candidaţii recomandaţi anterior: „A zis că eşti... ai aptitudini, dar când s-a dat jos, a zis că "mai ai de muncă''! A zis că la toate trecerile, aşa subtil, a frânat înainte de a ajunge, ca să nu-şi dea nimeni seama. Aşa era de bucuroasă, ha, ha, ha!”

Doi poliţişti de la Serviciul Permise Bistriţa Năsăud şi trei intermediari sunt judecaţi în acest dosar pentru luare şi dare de mită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri