Posibilă fraudă de 4 milioane de euro la FC Dinamo

Data actualizării: Data publicării:
dinamo

Suspiciuni de fraudă la firma care administrează clubul de fotbal Dinamo Bucureşti. Poliţiştii şi procurorii susţin că s-au făcut ilegalităţi în momentul în care echipa a intrat în insolvenţă şi active de patru milioane de euro nu ar mai fi fost declarate, informează DIGI24. Anchetatorii fac percheziţii şi la firma de avocatură angajată de club, dar şi la societatea specializată în astfel de proceduri judiciare. Membrii Consiliului de Administraţie spun, însă, că totul s-a desfăşurat legal.

În septembrie 2015, Clubul de Fotbal Dinamo a câştigat, în instanţă, un meci extrem de important, poate meciul cu cea mai mare miză de la înfiinţarea echipei încoace. A reuşit să-şi achite datoriile şi a reintrat în circuitul economic după ce Tribunalul Bucureşti a decis să închidă procesul de insolvenţă. Echipa îşi făcea planuri după ce a primit dreptul de a juca în cupele europene, dar poliţiştii şi procurorii îi dezamăgesc, acum, pe fanii alb-roşii. Există suspiciuni de fraudă.

Cu ocazia deschiderii şi derulării unei proceduri de insolvenţă şi reorganizare judiciară din domeniul sportului, ar fi fost omise, ascunse, active de peste 18 milioane de lei, care n-au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii. cercetări pentru bancrută simplă şi frauduloasă,” precizează Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române.

Mascaţii au descins la o firmă de avocatură, la una specializată în proceduri de insolvenţă şi acasă la administratorul acesteia. Au căutat documente întocmite pentru dosarul Clubului Dinamo în perioada 2014-2016.

S-au solicitat informatii, suntem deschişi, colaborăm, am pus la dispoziţie tot ce ne a fost solicitat,” explică Anca Doicin, reprezentantul firmei de avocatură.

Eu cât am fost şi am auzit, n-am înteles niciodată că ar fi fost elemente, care să se discute şi să se spună că aici a fost o mica problema. Depinde ce înseamnă active ce-au fost scoase, că nici nu-mi dau seama,” spune Constantin Anghelache, membru CA Dinamo.

Patronul echipei, Ionuţ Negoiţă, a preferat să răspundă acuzaţiilor printr-un comunicat de presă: „Suntem ferm convinși că rezultatul final al acestor cercetări va confirma legalitatea și corectitudinea procesului de insolvență prin care Dinamo București a trecut recent.” sursă: comunicat FC Dinamo

Dinamo este singura echipă de fotbal care a reuşit să iasă din insolvenţă. SC Dinamo 1948 SA a plătit aproape trei milioane şi jumătate de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la aproape 78 de milioane de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri