Primar acuzat că a luat mită de 858 de ori

Data publicării:
bani mita

Mită cu repetiție, și nu oricum, ci de 858 de ori! Un fost primar din Bihor a fost trimis în judecată pentru că ar fi cerut diverse sume de la angajații administrației locale ca sa le acorde sporuri. Banii erau strânşi periodic într-un plic, spun procurorii, care au stabilit că, pe parcursul mai multor ani, edilul ar fi luat aproape 25.000 de lei.

Procurorii susțin că, în 2006, funcționarii Primăriei Salacea, care făceau parte dintr-un sindicat, au aflat că o modificare legislativă le dădea dreptul să primească un spor de 30% la salariu, adica 350 de lei.

Ca să primească banii, primarul comunei trebuia să inițieze un proiect în consiliul local. Pentru asta, ar fi pus o condiție.

Procurorii Parchetului Bihor spun că, între 2006 și 2011, toți angajații Primăriei Salacea îi lăsau 25-30 de lei, în plic, edilului comunei. Banii erau adunați de casierul primăriei.

Deși declarațiile martorilor au fost de multe ori contradictorii, anchetatorii susțin că, între 2006 și 2011, edilul ar fi primit bani de 858 de ori. S-au adunat astfel aproape 25.000 de lei, a stabilit investigația procurorilor.

Totul s-a oprit în 2011, după ce Camera de Conturi Bihor a constatat că acordarea acelui spor este ilegală. Chiar dacă au trecut câțiva ani de atunci, funcționarii din primărie și localnicii evită să discute despre acest caz.

- Eu nu zic nimic!

- Nu vreau să răspund!

- Nu vreau eu să fac așa ceva!

Toți funcționarii care au lucrat în perioada 2006-2011 în primăria din Salacea sunt citați ca martori în acest dosar. Reporterii Digi24 Oradea au încercat să o contacteze pe Sarolta Porsztner, fostul primar al comunei, dar aceasta nu a fost de găsit. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bihor.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri