Ordonanța 13. Procesul dintre Procurorul General și Guvern, judecat azi

Data actualizării: Data publicării:
curtea de apel bucuresti-1

Curtea de Apel ia în discuție, miercuri, sesizarea Procurorului General cu privire la anularea OUG 13, depusă în contencios-administrativ, la finalul săptămânii trecute, relatează Digi24.

Actualizare. Parchetul General a retras miercuri plângerea depusă la Curtea de Apel împotriva OUG 13 căci aceasta a rămas fără obiect după abrogarea ei de către Guvern.

Curtea de Apel judecă prima parte a solicitării formulate de Augustin Lazăr, suspendarea efectelor OUG 13. 

Judecătorii de la Curtea de Apel București vor analiza conținutul acestei ordonanțe și se vor putea pronunța cu privire la felul în care OUG privind modificarea codurilor penale a fost emis și dacă s-au respectat toate procedurile legale.

Augustin Lazăr solicită în această sesizare să fie suspendate efectele OUG 13, care ar fi putut să afecteze iremedial activitatea parchetelor, un motiv prevăzut de legea contecios-administrativ drept motiv pentru amânarea intrării în vigoare a acestui act.

Există posibilitatea ca această solicitare să nu se mai discute pe fond pentru că OUG 13 a fost abrogată prin OUG 14, solicitarea Procurorului General rămânând astfel fără obiect.

Peste mai puțin de trei ore vor fi dezabteri în sala de judecată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri