Procurorii anchetează echipamentul cu care a plecat Lotul Olimpic la Rio 

Data publicării:
poza tricouri olimpiada

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR: „Poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat trei percheziţii in București și Ilfov. Activitățile s-au desfășurat la sediul social și punctul de lucru ale unei societăți comerciale bănuită de comerț cu articole sportive contrafăcute.”

Mai precis la sediul firmei care a livrat echipamentul sportivilor români pentru olimpiada de la Rio.

- Au început să vină cei de la presă. Cum procedăm?

- E problema dumneavoastră. Nu ma interesează pe mine.

- Păi, dar nu că dacă le dădeaţi voie să vină să va ia câteva cuvinte, intră. Dacă nu le daţi voie...

- Eu nu am nicio treabă. Eu am venit să fac... am de făcut o activitate de percheziţie. Nu mă interesează presa.

- Noi avem o activitate de făcut, să vină să facă fotografii să nu existe vreo suspiciune că avem altceva aici în afară de ce există.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR: „Colegii au indisponibilizat mai multe bunuri pe care le-au depistat si au ridicat mostre.”

Oamenii legii au ajuns şi la sediul Comitetului Olimpic Sportiv Român.

Maria Rohnean, reporter Digi24: „Poliţiştii au ridicat echipamente sportive atât de la sediul social al firmei, cât şi de la Comitetul olimpic şi Sportiv Român. Mostrele vor fi comparate cu echipamentul original de la producător pentru a vedea dacă întradevăr sunt contrafăcute.”

Sportivii s-au plâns imediat după ce au ajuns la Rio de calitatea echipemantelor sportive. Ei i-au spus jurnalistului Cătălin Tolontan că tricourile şi pantalonii se destramă şi îşi pierd culorile.

Ion Dobrescu, secretar general COSR: „E vorba de niște tricouri. E vorba de calitatea lor. Noi am constatat asta la recepția echipamentului. Nu am mai avut timp să înlocuim, dar departamentul nostru de achiziții cuantifică pierderile din punct de vedere al afacerii firmei, cât și al imaginii. Vom acționa împotriva fimei.”

Şi reprezentanţii firmei recunosc că echipamentul este prost făcut. Într-un răspuns pentru site-ulo tolo.ro, ei spun:

Sabina Dumitrache, responsabilul contractului olimpic de la firma Pax Creative: „Din treninguri curgeau ațele! În loc de S ne venise XS. Erau nefinisate ca lumea. (...) Aveam două soluții: fie să nu recepționăm echipamentele și atunci lotul României nu avea echipament oficial la Rio 2016, fie să le recepționăm cu observații.”

Sursa: tolo.ro

Firma vizată de anchetă, Pax Creative, are legătură cu oameni din conducerea COSR. Ion Dobrescu, actualul secretar general al instituţiei, şi fostul preşedinte al forului sportiv, Octavian Morariu, au înfiinţat în 2009 o firmă de echipamente sportive. Afacerea nu a mers, iar cei doi au vândut firma care s-a transformat acum în Pax Creative. Aşa cum recunosc chiar oficialii, acum această firmă a fost singura care s-a prezentat la licitaţie.

Ion Dobrescu, secretar general COSR: Din păcate, nu am reușit dezvoltarea și am lichidat, practic am încheiat relația cu firma aceea.

Reporter: De ce credeți că numai Pax Creative s-a prezentat la licitație?

Ion Dobrescu, secretar general COSR: Bănuiesc că au fost singurii care ori au fost interesați, s-ar putea să fie și prețul, pentru că asta cu prețul scăzut nu mi se pare nimic exagerat.

Echipamentul sportivilor români a costat Comitetul Olimpic Sportiv Român 130.000 de euro.

Citiți și :

Precizările Comitetului Olimpic, după ancheta privind echipamentul cu care au plecat sportivii români la Rio

Anchetă | Echipamentul cu care a plecat Lotul Olimpic la Rio ar fi contrafăcut

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri