Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru Sebastian Ghiță

Data actualizării: Data publicării:
ghita

Procurorii DNA cer pedeapsa maximă pentru fostul deputat Sebastian Ghiţă, judecat de Curtea Supremă pentru spălare de bani şi dare de mită. Asta înseamnă zece ani de închisoare. Magistraţii au judecat astăzi ultimul termen în procesul fostului demnitar. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Iulian Bădescu, fostul primar din Ploieşti.

La finalul depoziției din ultimul termen al dosarului, procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă pentru cei doi acuzați - Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu, adică zece ani.

Fostul deputat este acuzat de spălare de bani și dare de mită, iar fostul edil al Ploieștiului de abuz în serviciu și luare de mită. 

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în suma de 1.500.000 lei. Pentru alocarea acelei finanţări, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei. 

Instanța a anunțat deja că va amâna pronunțarea până la începutul săptămânii viitoare.

Avocații lui Ghiță au cerut în instanță achitarea clientului lor.

Acest proces a început în urmă cu doi ani, în 2015, și a fost judecat la Instanța Supremă. Hotărârea va putea fi contestată de ambele părți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri