Proteste la DNA. Replici acide între manifestanții pro și contra L. C. Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
170705_DNA_PROTEST_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Câteva zeci de persoane s-au adunat în această dimineaţă în faţa direcţiei. Unii veniseră să o conteste pe Laura Codruţa Kovesi. Alţii, să o susţină. Printre protestatari se află şi deputatul PSD Liviu Pleşoianu, cel care a cerut, recent, la Parlament să facă o plângere penală împotriva procurorului şef al DNA. El este supărat pentru că Laura Codruţa Kovesi a refuzat de două ori să vină la audieri în comisia de anchetă pentru alegerile din 2009.

„Întrebările pe care urmează să i le adresez doamnei Kovesi sunt una: Ați fost sau nu acasă la domnul Oprea în 2009? E foarte simplu. Divinitatea sa stă în templul anticorupției și nu se prezintă în fața comisiei de anchetă, legal constituită, deși are si o decizie CCR care o obligă să se prezinte. Am considerat să vin eu, un membru al comisiei, și nu plec până nu iese doamna Kovesi”, a spus Liviu Pleșoianu, deputat PSD.

Câteva zeci de oameni s-au adunat să protesteze în faţa Direcţiei Anticorupţie și au scandat „Demisia!”.

-De ce protestaţi?

- Împotriva şefei DNA.

- Ce vă nemulțumește?

- Foarte multe. Ce s-a intamplat ieri... Sper să vadă cei mai mari decât ea și să o schimbe. Nu se mai poate aşa.

- Aceasta ar fi soluția?

- Fără discuție. Trebuia demult, pentru că face nenorociri pentru poporul român. Toți văd cât încearcă să mușamalizeze, se vede de la o poștă că umblă cu nenorociri

- De ce protestaţi?

- Așa am găsit de cuviință. Nu avem cultura protestului. Suntem o mulțime mai liniștită și vedem la TV fel de fel de lucruri care ne îngrozesc

- Și eu sunt un român fără cultura protestului, dar îmi rezerv dreptul de a ieși și de a protesta cu această hârtie, pe care n-am făcut-o eu, am venit din provincie. Sunt nemulțumit, atât.

- Marea problemă a DNA e managementul. Asta nu înseamnă că trebuie să dispară ca instituție, pentru că e nevoie de ea, dar sunt necesare schimbări majore.

În faţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ajuns şi câţiva susţinători ai procurorului şef, Laura Codruţa Kovesi. Spiritele s-au încins.

- Am venit pentru că am aflat aseară că doi membri PSD încearcă să organizeze o manifestație împotriva conducerii DNA

- O sustineți pe Laura Codruța Kovesi?

- În chestia asta de dimineață, da. N-o susțin activ, dar mi s-a părut nedrept ca reprezentanții unui partid de infractori încep să se ia de cei care ar trebui să-i ancheteze.

Ieri, plenul CSM a aprobat cererea Laurei Codruţa Kovesi privind excluderea din DNA a doi procurori: Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri