Raluca Prună: Şi pentru mine a venit brusc anunţul că Bejan va pleca de la ANP

Data publicării:
gratii inchisoare detentie sursa foto digi24-5

Claudiu Bejan, care conducea ANP din 2013, urmează să se pensioneze de la 1 august. Ministrul Justiţiei, şi-a exprimat în mai multe rânduri nemulţumirea în legătură cu activitatea conducerii Administraţiei Penitenciarelor.

Am fost anunţată pe 11 iulie că intenţionează să plece la pensie pe 1 august. E o chestiune privată. Şi pentru mine a venit brusc, nu vreau să speculez.

Şi eu am aflat pe 11 iulie, când protestele deja începuseră, am luat act de această decizie, am făcut o videoconferinţă cu toţi directorii de penitenciar şi am numit o conducere interimară. Am decis să îl pun pe Marius Vulpe, interimar. Vine de la penitenciarul Iaşi, nu de acolo au început protestele.

De ce pe Marius Vulpe? Pentru că e director de penitenciar numit prin concurs din 2006, e lucru extrem de rar în sistemul penitenciar, unde directorii de penitenciare sunt delegaţi din 6 în 6 luni, depind de conducerea centrală a ANP. Îmi imaginez că depinzând de fiecare delegare, de cel care te deleagă, nu poţi face ce poţi face ca în timpul unui mandat.

E o persoană care conduce un penitenciar greu, unde avem toate cele patru regimuri de detenţie, foarte aglomerat dar nu din vina lui, ci pentru că a preluat buna parte din numărul celor aflaţi în detenţie la Bacău – acolo se lucrează pentru reabilitare, de multă vreme.

Fiind la Iaşi, am văzut că are o bună cooperare cu ONG-urile locale, care lucrează în mod constant cu deţinuţii. Am mers din cameră în cameră, ca în multe penitenciare şi acolo absolut toată lumea îl cunoştea”, a declarat Raluca Prună.

INTERVIUL INTEGRAL

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri