Rechizitoriu | Fostul manager de la Malaxa ar fi cerut mită mașini, excursii și costume

Data publicării:
161209_SECUREANU_DNA_05_INQUAM_Liviu_FLorin_Albei_

Darnic, dar pe banii altora! Aşa este descris fostul manager al Spitalului Malaxa de martorii din dosarul său de corupţie. Florin Secureanu ar fi oferit de sărbători cadouri angajaţilor spitalului plătite de firme care primeau în schimb contracte cu unitatea medicală. Era însă atent şi la cheltuieli: ar fi cerut mită o maşină, dar ar fi insistat să rămână pe numele firmei care i-a dat-o pentru a scăpa de plata amenzilor şi taxelor.

De aproape jumătate de an, fostul manager al Spitalului Malaxa este în arest preventiv. A fost recent trimis în judecată, iar acum au ieşit la iveală zeci de mărturii care arată cum, ani la rând, ar fi primit mită de la firmele care aveau contracte cu spitalul: de la plata unor mese la restaurant până la costume, excursii, maşini, ba chiar achitarea unor amenzi rutiere.

În cursul lunii martie 2010, inculpatul Florin Secureanu i-a solicitat inculpatei Eugenia Dumitru să achite prin societatea sa comercială contravaloarea unui autoturism tip limuzină, inculpata achitând suma de 50.236 lei. Mașina a fost folosită doar de fostul manager al spitalului, inculpata Dumitru plătind personal și taxele și impozitele aferente, inclusiv amenzile pentru neplata vinietelor sau pentru încălcări ale regulilor de circulaţie”, se arată în rechizitoriul DNA.

Martorii, dar şi ceilalţi acuzaţi din dosar au explicat, la DNA, că fostul manager era darnic cu apropiaţii, dar pe cheltuiala altora. Femeia care i-ar fi cumpărat maşina a povestit şi că, mai mulţi ani, ar fi plătit cadourile oferite de manager subalternilor, de Paşte şi de Crăciun. Iar firma ar fi plătit deplasări în ţară şi străinătate nu numai pentru Florin Secureanu, ci şi pentru apropiaţii acestuia - spre exemplu, un creator de modă ar fi fost recompensat cu o deplasare în Austria.

„Florin Secureanu m-a rugat să îi fac şi lui o ţinută mai deosebită pentru a vedea talentul meu, lucru pe care l-am acceptat. I-am creat un costum dintr-un brocart, costum cu care a şi fost fotografiat la gala de la Londra din noiembrie 2016. Florin Secureanu m-a întrebat dacă vreau să vin cu el la Viena la o prezentare de ii româneşti, eu fiind de acord. Precizez că la această deplasare am fost la propunerea lui, iar eu nu am plătit nimic, el ocupându-se de tot”, se arată în rechizitoriul DNA.

Chiar şi învăţătoarea fiului său a recunoscut la audieri că a fost printre beneficiarii acestor excursii gratuite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri