Români amendați pentru pariuri online au câștigat un proces cu statul

Data publicării:
jocuri noroc

Adrian și Daniel sunt doar doi dintre cei care și-au încercat norocul pe un site de pariuri.

În cutia de poștă, găsesc o scrisoare te rog frumos să mergi la Oficiul pentru Jocuri de Noroc, domnu Kiss uitați așa ați primit amendă 50 de milioane. Eu cu un prieten, el nu avea cont și atunci am zis hai jucăm noi pe același cont nu e nicio problemă”, spune Adrian Kiss, jucător.

„Pariam de mulți ani de zile, era site-ul pe care îl utilizam, între timp eu nu am auzit că au intrat în ilegalitate, că nu și-au primit licența, pariam în continuare, nu aveam nicidecum accesul restricționat pe site. Am primit amendă, nu, pe lângă faptul că am pierdut bani pe site-ul respectiv, nu ți-e tot una”, afirmă Daniel Chepac, jucător.

Titularul contului a dat în judecată Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

A fost sancționat pentru că în cursul lunii septembrie, mai precis în perioada 15-30 septembrie ar fi pariat suma de 9 mii și ceva de lei pe un site, despre care atunci când a pariat avea reprezentarea faptului că avea autorizație întrucât nimeni nu i-a restricționat accesul”, spune Loredana Bugarski, avocat.

De cealaltă parte, jucătorilor li se atrage atenţia că trebuie să fie la curent cu regulile pieţei, înainte de a-şi încerca norocul.

Instanța a admis în parte plângerea contravențională formulată a înlocuit sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5 mii de lei cu sancțiunea avertismentului”, spune Adela Șipețan, judecător la Judecătoria Timișoara.

Decizia instanţei nu e definitivă.

ONJN își rezervă dreptul de a nu comenta hotărârile justiției. După încheierea tuturor litigiilor, ONJN va comunica public situația exactă a amenzilor și sancțiunilor date jucătorilor care nu au respectat prevederile legii.

sursa: comunicat pentru Digi24

Potrivit Oficiului pentru Jocuri de Noroc, un singur jucător a rulat în cele 3 săptămâni peste 1,3 milioane de euro. Per total, piaţa jocurilor de noroc din România este o industrie de peste un miliard de euro anual. În fiecare an, 400 de mii de români joacă şi pariază doar pe internet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri