Rovana Plumb: Nu demisionez. Consider că e un atac la guvern, un atac la PSD

Data actualizării: Data publicării:
rovana plumb

Rovana Plumb susține că acuzațiile penale împotriva sa sunt un atac la Guvern și un atac la PSD. Ministrul Fondurilor Europene, care este și deputat, şi-a studiat joi dosarul la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

„Pot să vă spun cu fermitate și toată sinceritatea că nu sunt vinovată, că nu am încălcat legea. Ambele hotărâri de guvern sunt date cu respectarea legii. Consider că e un atac la Guvern, consider că e un atac la PSD. Consider că e un atac pentru destabilizarea statului de drept și a ordinii constituționale”, a declarat Rovana Plumb.

Eu nu am nicio calitate procesuală în acest dosar și de aceea nu-mi dau demisia”, a explicat ministrul delegat pentru fondurile europene. Rovana Plumb îl contrazice pe președinte și consideră că dosarul Belina nu afectează imaginea Guvernului. Ministrul a repetat că dosarul nu este decât un atac la Guvern și la PSD.

Acum, aşteaptă audierile în care îşi poate expune punctul de vedere. Anchetatorii o acuză de complicitate la abuz în serviciu şi cer aviz pentru urmărirea sa penală în dosarul Belina.

În privința votului colegilor în plen, pentru avizarea urmării penale, Rovana Plumb crede că fiecare va vota cum îi va dicta conștiința.

Întrebată dacă a discutat în privat cu premierul Tudose pe tema dosarului Belina, Rovana Plumb a spus că toate discuțiile pe această temă s-au purtat în Biroul Permanent Național. „Cu dl. prim-ministru Tudose nu s-a discutat decât în cadrul ședinței de guvern. Nu pe acest subiect”, a adăugat ministrul.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți seară că, din punctul său de vedere,  Rovana Plumb și Sevil Shhaideh, vizate de anchete DNA, ar fi trebuit să demisioneze sau să fie retrase din funcție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri