Tragedia din Retezat |Dosarul a fost preluat de Parchetul General

Data actualizării: Data publicării:
audieri

Ancheta în cazul celor doi copii care au murit în avalanşa de sâmbătă din Retezat a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii din Haţeg, care au audiat deja şase persoane în dosarul de ucidere din culpă in rem, au oprit audierile. Până acum au dat declaraţii patru alpinişti, o femeie din grupul surprins de avalanşă şi proprietarul cabanei la care au stat Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi.

ACTUALIZARE. Dosarul a fost preluat de Parchetul General. Informația a fost confirmată de procurorul general Augustin Lazăr.

Este un caz complex și avem procurori specializați. Presupune cunoștințe de specialitate, avem procurori specializați la nivelul secției de urmărire penală”, a spus Augustin Lazăr.

ACTUALIZARE. Parchetul de pe lângă Judecătoria Hațeg a solicitat a solicitat ca dosarul să fie preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Până la primirea unui răspuns, nu se vor mai efectua audieri în acest caz. 

Părinţii celor doi alpinişti nu au fost audiaţi. Anchetatorii ar putea să facă asta după înmormântare. Se poate face o comisie de derogare care să îi audieze pe aceştia în localităţile de domiciliu. Dosarul deschis iniţial de poliţia din Hunedoara a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Haţeg.

Trupul neînsuflețit al alpinistei a fost depus la capela Bisericii Sfântul Nicolae din Râşnov. Adolescenta va fi înmormântată miercuri. Tatăl Getei Popescu, Ovidiu Popescu, care se afla și el pe munte când s-a produs avalanșa, a fost externat ieri în jurul prânzului, pe semnătură.

Celălalt alpinist care și-a pierdut viața în avalanșă, Erick Gulacsi, va fi incinerat la crematoriul din Cluj, iar familia spune că va duce pe vârful muntelui cenușa lui.

Conform raportul medicol-legal, cei doi copii au murit din cauza traumatismelor craniene. În dosarul de ucidere din culpă deschis la Deva au fost audiate până acum şase persoane. Urmează să dea declaraţii şi părinţii celor doi tineri alpinişti. Direcţia pentru protecţia Copilului Braşov a anunţat că aşteaptă rezultatele anchetei de la Hunedoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri