Sechestru pe o parte din averea familiei Oprea

Data actualizării: Data publicării:
161207_GABRIEL_OPREA_JUNIOR_DNA02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Gabriel Oprea junior, fiul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, a fost chemat astăzi la DNA pentru a i se aduce la cunoștință a că a fost pus sechestru pe o parte din averea sa. Deși nu are nicio implicare în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, el are anumite bunuri comune cu tatăl său.

- Care este implicarea dumneavoastră în acest caz?

- Sunteţi vinovat cu ceva?

- Nu.

- Ce au vrut să ştie procurorii de la dumneavoastră?

- Le-aţi spus ceva anume?

- Eşti suspect?

- Nu.

- Dar, martor?

- Încă mai crezi că tatăl tău este nevinovat?

- Da, normal.

- Are pe conştiinţă un om tatăl tău?

- Nu.

Așadar, a fost extinsă ancheta în acest caz. Administratorul firmei care a săpat groapa în care poliţistul Bogdan Gigină a căzut a fost pus sub acuzare.

Iar fostul ministru Gabriel Oprea s-a prezentat și el miercuri dimineață la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul accidentului. El a venit pentru a i se aduce la cunoştinţă probele din dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă.

În plus, procurorii i-au adus la cunoștință că a fost instituită măsura sechestrului pe avere. Gabriel Oprea are bunuri comune cu fiul său, așa că a fost chemat și Gabriel Oprea Junior în fața procurorilor pentru a i se aduce la cunoștință această măsură.

Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în timp ce conducea o motocicletă a Brigăzii Rutiere Bucureşti, în seara de 20 octombrie 2015. Agentul de poliţie, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a lui Gabriel Oprea, atunci vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, a pierdut controlul motocicletei, în condiţiile în care ploua, şi a ajuns într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la reţeaua de gaze.

La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni, precizează procurorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri