„Sultanul veiozelor” își cere iertare

Data publicării:
abdullah atas2

Abdullah Ataş, turcul condamnat la 23 de ani şi jumătate de închisoare pentru că a omorât cu maşina un agent de circulaţie din Bucureşti, vorbește pentru prima dată despre accident. Susţine că s-a temut să nu fie împuşcat, iar acesta ar fi fost motivul pentru care a accelerat când a văzut poliţistul pe capotă. Măsurătorile de după accident au arătat că a mers cu poliţistul pe capotă 350 de metri şi l-a aruncat alţi 10. Avea o alcoolemie de aproape 2. Este de doi ani după gratii, însă abia acum a vorbit pentru prima dată cu jurnaliştii.

„Am greşit! Eu am făcut păcatul acesta. Vreau să cer cu toată sinceritatea scuze de la familia domnului Ionescu”, a declarat Abudullah Ataș într-un interviu acordat „Libertatea”.

„Am încercat să fac dreapta, ca să am unde să opresc. M-am trezit cu cineva pe capotă şi am intrat într-un şoc”, a povestit el.

„Mi-era frică pentru că, în momentul respectiv, 100% mă gândeam că voi fi împuşcat”, a explicat omul de afaceri.

„În momentul în care a murit, a decedat, pur şi simplu am plâns”, mărturisește Abdullah Ataș, supranumit de presă și „sultanul veiozelor” din cauza afacerii pe care o are în România cu corpuri de iluminat..

Abdullah Ataș a fost condamnat la 23 de ani și șase luni de închisoare pentru omor calificat, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Omul de afaceri trebuie să plătească și daune de 400.000 de euro rudelor polițistului.

Polițistul Gheorghe Ionescu a fost accidentat grav de omul de afaceri turc pe 2 august 2015 și a murit după trei săptămâni, la spital.

Citiți și: 

23 de ani de închisoare pentru moartea unui polițist

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
abdullah atas2
Turcul care a omorât un poliţist a primit peste 22 de ani de închisoare
icon politist
Polițistul Gheorghe Ionescu a fost înmormântat cu onoruri militare
Partenerii noștri