Tragica poveste a copiilor-sclavi. Martor: Printre reţinuţi sunt și rude cu fostul și cu actualul primar

Data publicării:
copii sclavi

Tot la Protecţia Copilului Argeş au ajuns şi 19 copii..., dar ai agresorilor. În cazul lor, angajaţii care i-au îngrijit au avut viaţă grea. Cei mici sunt violenţi şi greu de stăpânit, dar în curând cei mai mulţi vor ajunge în grija rudelor.

Părinţii lor au dat explicaţii joi, la tribunal. Suspecţii sunt acuzaţi că au sechestrat şi maltratat 40 de tineri şi copii timp de opt ani. Victimele erau ţinute în lanţuri, torturate şi trimise la muncă fortaţă.

20 dintre cei 38 de suspecți „proprietari” de sclavi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

- Nu ţi-a fost milă de copiii ăia pe care îi loveai? Nu ţi-a fost milă de ei?

- Nu e adevărat!

- Nu e nimic adevărat?

- Nu este adevărat.

- Nu îi băteaţi? Şi atunci de ce v-a luat Poliţia? Aşa e, că îi opăreai?

- Nu e adevărat, împotriva noastră sunt acuzaţiile. Nu e adevărat.

- Îi loveaţi? Îi ţineaţi în lanţuri? Aşa e, că îi opăreaţi cu apă fierbinte?

A fost nevoie de opt dube şi zeci de mascaţi pentru a-i aduce la Tribunalul Argeş pe cei 38 de suspecţi din Berevoeşti, acuzaţi că au transformat în sclavi copii şi tineri, unii cu dizabilităţi.

Cei 38 au fost repartizaţi în prima noapte în cinci centre de detenţie.

După raidul mascaţilor a venit rândul Protecţiei Copilului Argeş să intervină. Doi copii de 11 şi 14 ani, care au fost scoşi din lanţuri şi salvaţi de mascaţi, au ajuns în grija specialiştilor. Erau înfometaţi şi au dormit mai bine de 20 de ore.

Prezentau urme vizibile de răni deschise pe tot corpul, scalpul, răni multiple, deschise, unele sângerânde. Par traumatizaţi, şi fizic, şi psihic. Am dispus astăzi efectuarea unei expertize medico-legale. Avem şi un raport al unui medic pediatru, dar acesta nu cuprinde toată problematica”, a declarat Adrian Macovei, director DGASPC Argeş.

Ceilalţi 19 sunt copiii agresorilor şi le-au făcut noaptea grea asistenţilor sociali care au avut grijă de ei.

Sunt greu de ţinut în frâu, au fost învăţaţi cu acea liberate, să facă ce vor. E posibil ca o mare parte din aceşti 19, doi sunt la asistenţi maternali şi 17 într-un centru, să îi redăm, în mare parte, să fie în familia lărgită”, spune Adrian Macovei, director DGASPC Argeş.

Oamenii din satul în care s-au petrecut ororile timp ce opt ani suţin că mai-marii din localitate ar fi ştiut ce se întâmplă.

Printre persoanele ridicate am recunoscut persoane din localitate, despre care ştiu că sunt rude cu actualul şi cu familia primarului, cu fostul primar, unii dintre ei au fost cununaţi, botezaţi. Practic, avem de-a face cu finii. Primaria are compartiment de asistență socială. Trebuiau să se miște, să numeasca o comisie, să trimita personalul la fața locului, să vadă ce se întâmplă”, a declarat un martor, sub acoperirea anonimatului.

Primarul se apără.

Florin Bogdan, primarul comunei Berevoeşti: „La nivelul anului 2015 eu am anunţat secţia de poliţie nr. 14 că există suspiciuni cu privire la faptul că în satul Gămăcești ar exista minori care sunt puşi să muncească la nişte munci care nu sunt specifice vârstei”.

Mulţi alţi localnici spun însă că nu ştiau ce se întâmplă, dar, pe de altă parte, recunosc că le-ar fi fost frică să intervină:

- Nici nu ne gândeam la așa ceva.

- Noi suntem de aici. De aci până acolo sunt vreo 6-7 km și nu avem noi să știm ce se întâmplă.

- Daca te iei cu ei, te bate!

-Sunt agresivi!

Agresorii riscă pedepse de până la 20 de ani de închisoare.

Citiți și:

C. T. Popescu: E grav că niciun sătean nu a denunțat atrocitățile de la Berevoești. Ne trăim colectiv lașitatea și nepăsarea
Copii şi tineri ţinuţi în lanţuri. Consilier local: Băiatul găsit nu avea minte şi pleca. L-a pus momentan aşa ca să nu plece 
VIDEO. Imagini de la descinderea DIICOT la rețeaua de traficanți din Argeș. Tinerii erau răpiți, ținuți în cuști și bătuți

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri