Trei ani de închisoare pentru un furt de 1,7 milioane de euro

Data publicării:
South Korea Euro Currency Changeover
Foto: Guliver / GettyImages

Fosta angajată a agenţiei CEC din Zlatna, acuzată că a furat din banii clienţilor, ar putea sta după gratii, în următorii trei ani. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Alba, însă nu este definitivă. Femeia este în arest preventiv din 9 septembrie.

Femeia ar fi produs un prejudiciu de peste 6,3 milioane de lei şi peste 270.000 de euro. Fosta angajată a agenţiei bancare din Zlatna, judeţul Alba, a primit practic pedeapsa cu care a fost de acord la începutul lunii noiembrie, când a recunoscut faptele în faţa procurorilor.

Ea a admis astfel că, timp de 11 ani, între 2005 şi 2016, şi-a însuşit sume de bani din depunerile clienţilor.

Împreună cu sora ei, angajată în trecut la aceeaşi agenţie şi cercetată acum în libertate, femeia a lăsat peste 100 de persoane fără banii adunați de a lungul anilor.

Potrivit anchetatorilor, femeile aveau două moduri de operare. Fie îşi transferau direct banii din conturile clienţilor, fie atunci când oamenii veneau să alimenteze contul, angajatele băgau banii în buzunar şi le eliberau chitanţe false.

Oficialii băncii au deschis un birou special unde păgubiţii pot veni să-şi recupereze banii. Trebuie însă să aibă dovada plăţii. Pentru că le cunoşteau pe angajate, au fost şi clienţi care au depus bani, dar au ieşit din bancă fără chitanţă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri