Tudorel Toader verifică eliberările condiționate refuzate

Data publicării:
tudorel toader_govro
Foto: gov.ro

Ministrul Justiţiei vrea să afle de ce judecătorii refuză eliberarea condiţionată a unor deţinuţi. În timpul vizitelor făcute în ultimele săptămâni în penitenciare, Tudorel Toader a primit mai multe plângeri din partea condamnaţilor, care au reclamat aplicarea discriminatorie a legii în domeniu.

Ministrul anunţă că a cerut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor toate deciziile judecătoreşti de respingere a eliberării anticipate, pentru a le compara.

Majoritatea deținuților reclamă modul de aplicare a dispozițiilor legale referitoare la liberarea condiționată.

Prin ANP/Administrația Națională a Penitenciarelor/, am solicitat hotărârile de amânare pentru toți deținuții aflați în penitenciare!

Vrem să vedem considerentele respectivelor hotărâri.

În măsura în care se va constata existența unei practici neunitare, în limitele competențelor legale, vom declanșa procedura de promovare a unui recurs în interesul legii!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Conform datelor ANP, anul trecut au fost analizate în comisiile speciale cererile a peste 20.000 de deținuți pentru eliberare condiționată.

Aproximativ jumătate dintre deținuți au primit aprobare prealabilă din partea penitenciarelor. În cazul a circa 9.000 dintre aceștia, magistrații au aprobat cererile de eliberare condiționată.

CEDO așteaptă în mai puțin de 6 luni din partea României un set de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare, care sunt supraaglomerate în prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri