Udrea, despre „Gala Bute”: Soluția nu poate fi decât de achitare

Data publicării:
170313_DOSAR_GALA_BUTE_ELENA_UDREA_05_INQUAM_PHOTOS_OCTAV_GANEA_

Elena Udrea ar putea afla sentinţa în dosarul Gala Bute, în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de deturnare de fonduri europene. Până la aflarea deciziei, care nu este definitivă, fostul ministru a mers însă la Poliţie pentru controlul judiciar impus de procurorii în cel de-al cincilea dosar deschis pe numele său.

„Evident e un moment important după doi ani şi ceva de când durează acest proces. Acest dosar este făcut exclusiv pe declaraţiile unor persoane care au încercat să se salveze în felul acesta. Din punctul meu de vedere aşa cum am cerut soluția nu poate să fie decât aceea de achitare”, a spus Elena Udrea.

Procurorul DNA a cerut pedeapsa maximă, respectiv de peste 20 de ani de închisoare, pentru infracțiunile de care este acuzată Elena Udrea, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Dosarul Gala Bute a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia şi pe omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri