Un șef din Inspectoratul pentru Imigrări a fost reținut

Data publicării:
N19 CATUSE BANI JUSTITIE ThinkstockPhotos-511307064

Acuzație de șantaj pentru un şef din Inspectoratul General pentru Imigrări. El a fost reţinut acuzat că ar fi ajutat o grupare de infractori să obțină bani de la un cetățean israelian. Iar înaltul funcționar l-ar fi șantajat pe acesta chiar în sediul inspectoratului.

Faptele ar fi avut loc în urmă cu trei ani. Narcis Dumitru conducea Serviciul de Combatere a Şederii Ilegale a Străinilor și l-ar fi citat pe bărbat la sediul Inspectoratului pentru Emigrări, l-ar fi ameninţat cu dosare penale şi l-ar fi încătuşat ilegal, obligându-l să semneze un pretins contract de împrumut.

În 2014, procurorii DIICOT au trimis în judecată şase cetăţeni străini pentru constituire de grup infracţional organizat, tâlhărie şi şantaj, iar acum au descoperit că inculpaţii au primit ajutor din interiorul Inspectoratului pentru Emigrări.

Procurorii au descoperit că în urmă cu trei ani, Narcis Dumitru a ajutat un grup de cetăţeni străini să obţină, prin ameninţare şi santaj, 135.000 de euro de la cetăţeanul istraelian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri