VIDEO Reacție nervoasă a lui Florin Iordache la întrebările jurnaliștilor

Data actualizării: Data publicării:
iordache parlament digi

Florin Iordache, președintele comisiei sepeciale pentru legile justiției, a reacționat nervos la întrebările jurnaliștilor privind calendarul de vor al pachetului de propuneri pentru modificarea legilor justiției.

Întrebat de ce există „această grabă” privind votul pe legea 303, care ar urma să fie dat astăzi, imediat după ședința solemnă în memoria regelui Mihai, în condițiile în care pentru mâine sunt anunțate proteste, Iordache a răspuns: „Noi nu ținem ședințele de Birou Permanent în funcție de cum se organizează protestatarii”.

Dezinformați sau ar trebui să informați mai mult, că de la începutul dezbaterilor în această comisie ați spus așa: afectăm independența justiției, V-am spus de la început: dați-mi un singur articol care diminuează independența justiției. Nici până acum nu puteți să-mi dați dvs. Ați spus că prin aceste adoptări ale legilor justiției va fi diminuată lupta împotriva corupției. Total fals, dați-mi un singur exemplu sau un singur alineat care, prin modificările pe care noi le-am făcut, diminuează sau atenuează lupta împotriva corupției.

Legile, așa cum le-am adoptat, nu fac decât să întărească statutul procurorului și judecătorului, separarea carierei acestora. Am introdus și răspunderea magistraților. Deranjează că am introdus principiul confrom căruia cine greșește plătește să se aplice și magistraților”, le-a spus Florin Iordache jurnaliștilor.

Comisia specială parlamentară condusă de social-democratul Florin Iordache a finalizat, luni, modificările la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară și a început să lucreze la legea 317/2004, privind funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Senatorul USR Florina Presadă a anunțat azi pe pagina sa de Facebook că votul final pe prima lege a justiției va avea loc astăzi, după ședința solemnă dedicată Regelui Mihai, deși fusese anunțat pentru ziua de marți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri