Violență la grădiniță |Părinții unui copil și un fost angajat au depus plângeri. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu

Data publicării:
directoare batai-1

Este vorba de o ancheta complicată, deși sunt doar câteva zile de când polițistii au primit prima plângere. În această perioadă plângerile s-au înmulțit, fiind deja vorba de șase persoane care au venit și au relatat în fața anchetatorilor faptele pe care le-au văzut sau discuțiile avute cu copiii.

Printre persoanele care au venit să depună plângeri se află și un fost angajat care și-a depus demisia tocmai după ce a văzut actele de agresiune.

Anchetatorii au descoperit și un aspect neplăcut în urma perchezițiilor. Politiștii au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere dar au constat că în anumite momente, o parte din imagini lipsesc. În momentul de față se încearcă recuperarea imaginilor șterse.

Directoarea este cercetată pentru rele tratamente aduse minorilor, fapta care din punct de vedere legal se pedepsește cu închisoarea între trei și șapte ani.

Anchetatorii sunt de părere că in acest dosar pe lângă expertiza imaginilor să vină și o expertiză de la specialiștii IML, acolo unde copiii ar trebui să fie văzuți se medici. Specialiștii trebuie să realizeze un raport cu privire la felul în care acești copii au avut de suferit în urma actelor de agresiune.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile agresiuni exercitate asupra copiilor de la o grădiniță particulară din București, „rezultând presupunerea rezonabilă că directorul unei instituţii particulare de învăţământ preşcolar a exercitat acte de violenţă asupra a doi minori înscrişi în programul de învăţământ”, potrivit comunicatului de presă emis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri