Ambasadorul SUA la București nu trebuie să demisioneze

Data actualizării: Data publicării:
hans klemm fb
Foto: Facebook

Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti nu i s-a cerut să îşi depună demisia din funcţie. Potrivit precizărilor purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american, tuturor diplomaţilor numiţi politic de către preşedintele Barack Obama li s-a solicitat să îşi depună demisia din funcţie încă de pe 7 decembrie. Nu este şi cazul diplomaţilor de carieră, categorie din care face parte şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm. 

Cererea de demisie este o practică obişnuită în momentul în care se schimbă administraţia la Casa Albă, potrivit oficialilor departamentului de stat.

În prezent, doar 30% dintre ambasadorii americani în străinătate sunt numiţi politic de către preşedintele Barack Obama.

Presa americană a scris că administraţia Barack Obama a cerut demisia tuturor ambasadorilor numiţi politic, iar aceştia trebuie să plece de la post până la 20 ianuarie, ziua învestirii noului preşedinte Donald Trump.

„Tot ce vă pot spune este că anul acesta diplomaţiilor de carieră, aflaţi în posturi de ambasadori, nu li s-a cerut demisia de către actuala administraţie. Celor numiţi politici li s-a cerut demisia”, spune John Kirby, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

(Sursa: Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri