La joacă, printre cioturi şi gunoaie

Data actualizării: Data publicării:
loc de joaca

Copiii le văd locuri de joacă, dar părinţii - pericole. Vorbim de parcurile din Constanţa, pline de gunoaie şi cu leagăne defecte. Autorităţiile susţin că locurile de joacă vor fi reabilitate curând cu o investiţie de 10 milioane de euro.

Aproape toate locurile de joacă din cartierele din Constanţa sunt un pericol pentru copii. Nici băncile nu arată prea bine.

„Eu le ştiu de 40 de ani, de când erau fetele mele mici, aşa. Deci le-am crescut la aceleaşi jocuri. Şi ăsta tot de atunci este.”

La nici 200 de metri distanţă, un alt loc de joacă. Aici, situaţia este şi mai gravă.

„Nici nu se păstrează să ştiţi, păi da' uitaţi ce este aici. Turiştii cel puţin aruncă gunoiul, uitaţi-vă. Măi, e loc de joacă, dar nu arunca, uitaţi gunoiul e aici.”

Paul Greavu, reporter Digi24: „Acest loc de joacă ascuns în spatele unei spălătorii auto este ocolit de toată lumea. În ultimii ani a devenit o adevărată groapă de gunoi a cartierului. Oamenii aruncă aici de la hârtii, peturi şi sticle, până la electrocasnice.”

În celălalt capăt al oraşului găsim un mic loc de joacă, dar cu probleme mari. Frunzele au acoperit bolovanii şi cioburile în care cei mici se pot răni.

„Urât, mizerabil!”

Autorităţiile locale spun că situaţia se va schimba.

Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa: „Administraţia va investi foarte mult, o sumă cum nu a mai fost până acum, aproape 10 milioane de euro şi vor fi refăcute complet.”

În prezent, constănţenii pot merge în siguranţă doar în parcul Tăbăcăriei şi în cel din zona industrială a oraşului.

- Venim din Inel 2 aici.

- La dumneavoastră acolo în cartier cum e locul de joacă?

- Foarte urât. E parcare de maşini!

Investiţia de 10 milioane de euro a Primăriei Constanţa a fost luată în calcul şi în vara lui 2015, dar fără realizări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri