Ludovic Orban: Piața Victoriei nu e Piața Dragnea!

Data publicării:
orban ludovic inquam
Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul liberal, Ludovic Orban, spune că nu-și aduce aminte ca vreun primar general să fi făcut vreodată în Piața Victoriei un târg de Crăciun și consideră că este un loc „total nepotrivit”, prin urmare, nu e de mirare că toată lumea interpretează decizia Gabrielei Firea ca o punere în practică a unei solicitări din partea lui Liviu Dragnea.

„Era previzibil că tensiunile vor escalada, deși am solicitat primarului general să renunțe la această idee stupidă, provocatoare, ilogică, de a face un târg în Piaţa Victoriei. Eu nu îmi aduc aminte ca vreun primar general vreodată să fi făcut în Piaţa Victoriei un târg de sărbători, un târg de Crăciun. Este un loc total nepotrivit pentru un astfel de târg din foarte multe motive”, a declarat la Digi24 liderul liberal, care a dat ca exemplu faptul că nu există acces pietonal, în timp ce traficul rutier este „enorm”. 

„Toată lumea interpretează decizia de a face un târg în Piața Victoriei ca pe o sfidare la adresa tuturor românilor, care consideră Piața Victoriei locul simbolic al protestelor împotriva tentativelor PSD de a încaleca justiția, împotriva tentativelor PSD de a distruge practic legislația fiscală și de a ataca sistematic mediul de afaceri. Practic, e locul în care românii care nu sunt de acord cu PSD protestează, locul celor mai frumoase manifestații care au avut loc în istoria postrevolutionară. Toata lumea interpretează decizia doamnei Firea ca o punere în practică a unei solicitări din partea domnului Dragnea. Piața Victoriei nu e Piața Dragnea, este locul în care oamenii pot să protesteze, pot să își exprime punctele de vedere și pot să ia poziție față de ce se întâmplă în actul de guvernare”, a subliniat liderul liberal.

Pe de altă parte, el a îndemnat membrii și simpatizanții PNL să protesteze pașnic împotriva oricărei măsuri nocive luate de actuala putere.  „Niciunul dintre membrii şi simpatizanţii PNL nu trebuie să se implice în proteste violente, dimpotrivă, trebuie să se manifeste paşnic, pentru că noi aşa suntem, oameni care respectăm legea, care suntem paşnici, care ne susţinem punctele de vedere cât se poate de legal şi civilizat”, a spus Ludovic Orban.

El consideră că nu trebuie să se ajungă la niciun fel de degenerări ale protestelor, oricâte provocări ar exista în acest sens. „Solicitarea mea este către primarul general, pentru că primarul general vrea să transforme Piaţa Victoriei în Piaţa Dragnea într-o perioadă în care în Parlament se află în dezbatere propunerile mult contestate ale legilor justiţiei, în condiţiile în care probabil se va dezbate în Parlament proiectul de buget pe anul viitor şi mult contestatele măsuri fiscale care au fost adoptate de Guvern. Piaţa Victoriei trebuie lăsată liberă, ca un spaţiu pentru manifestarea opiniei cetăţenilor. Dacă le iei cetăţenilor inclusiv dreptul de a protesta paşnic, acesta este un atac la adresa democraţiei, un atac la adresa dreptului fiecărui cetăţean de a îşi exprimă public opinia şi punctul de vedere”, a conchis liderul liberalilor.

A fost o încăierare generală, sâmbătă, în faţa Guvernului între protestatari şi forţele de ordine. Zeci de oameni sunt nemulţumiţi că Piaţa Victoriei, locul de întâlnire al protestatarilor, va fi ocupată de un târg de Crăciun. Ei au dărâmat gardurile şi au încercat să ajungă în faţa Guvernului, dar au fost opriţi de forţele de ordine. Reprezentanţii Jandarmeriei spun că spiritele s-au încins în momentul în care au încercat să aplaneze un conflict între doi protestatari. Dat fiind faptul că incidentul a escaladat, jandarmii vor să rămână în Piaţa Victoriei. Trei persoane din rândul protestatarilor au fost ridicate de jandarmi şi duse la audieri.

Citiți și:  Băsescu: Doamna Firea, lăsaţi cetăţenii să se manifeste!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri