Mamaia | Uite palmierii, nu-s palmierii

Data publicării:
palmieri_mamaia_captura

Mamaia este gata să-şi primească turiştii. S-au încheiat ultimele pregătiri pentru petrecerea care începe vineri seară şi care va dura, probabil, trei zile şi trei nopţi. Chiar şi celebrii palmieri au fost replantaţi. Nu mai sunt 200 ca acum 15 ani, au mai rămas doar 17. Ceilalţi, fie s-au uscat fie au fost furaţi.

Turiştii care vin vara aceasta pe litoral vor avea parte de o primire mai exotică. 17 palmieri au fost plantaţi la intrarea în staţiunea Mamaia, lângă Satul de vacanţă. Palmierii au fost aduși în vase pline cu pământ şi au fost plantaţi aşa, pentru a se acomoda mai ușor schimbării. În perioada verii, palmierii vor fi udați şi îngrijiţi cu substanţe nutritive.

Anii trecuţi au fost puşi mai devreme, însă având în vedere temperaturile mai scăzute care au fost înregistrate în Constanţa, am evitat amplasarea lor, pentru a nu fi afectaţi. Pe timpul iernii palmierii au fost ţinuţi în seră, unde le-au fost aplicate tratamente minerale”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Constanța, Ionela Halciuc.

Investiţiile nu îi impresionează pe toţi localnicii.

„E din bugetul comunităţii, e o risipă, puteau să pună trandafiri, alte flori, care nu necesită atâta cheltuială”, a spus un localnic. 

„Interesant, dar nu e cine ştie ce”, a adăugat un alt localnic. 

Peste 200 de palmieri au fost cumpăraţi de municipalitate în anul 2002, din Grecia, cu o investiţie de 120.000 de dolari. Mulţi nu s-au adaptat la clima din Mamaia şi s-au uscat. Alţii au fost furaţi. În 2015, mai erau doar 30 de palmieri, iar de anul trecut şi până acum, numărul acestora s-a înjumătăţit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri