METEO. Vreme urâtă până miercuri. Joi vor fi 18 grade!

Data actualizării: Data publicării:
Winter Scenes in the Royal Botanical Gardens at Kew
FOTO: Gulliver/GettyImages

Ninsori, ploi şi vânt vor fi, în aproape toată ţara, de marţi până miercuri dimineaţă, dar vremea va deveni din ce în ce mai caldă, astfel că maximele vor ajunge joi chiar şi la 18 grade Celsius. Mai plăcut va fi şi pe timpul nopţilor, când temperaturile vor deveni preponderent pozitive. Și în București vremea este în încălzire, astfel că joi se așteaptă o maximă de 17 grade.

ACTUALIZARE  13:30. Ninsori, ploi şi vânt vor fi, în aproape toată ţara, de marţi până miercuri dimineaţă. La munte şi în Maramureş vor predomina ninsorile, iar în nordul Carpaţilor Orientali, în Munţii Apuseni şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali se va depune un strat consistent de zăpadă. În Crişana şi Transilvania, în urma precipitaţiilor mixte s-ar putea forma polei, potrivit unei informări transmise de Administraţia Naţionale de Meteorologie.

În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte vor fi, de marţi până miercuri dimineaţă, precipitaţii moderate cantitativ şi se vor cumula local 10-15 litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse peste 25 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări în zona de munte, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe creste rafalele vor depăşi 70-80 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând ninsoarea.

Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, local şi temporar cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră.

Pe parcursul zilei de luni, pe arii restrânse va fi polei şi, local, în regiunile estice, centrale şi la munte va mai ninge, în general slab cantitativ. 


 

Luni ploile vor mai apărea local în sud-estul teritoriului, iar prin Moldova, trecător va cădea şi lapoviţă. Vremea va fi ceva mai bună în restul zonelor, cu temperaturi maxime ce vor urca până la 8-9 grade Celsius. După apus, norii se vor aduna în nord-vest, dar numai pe suprafeţe restrânse vor apărea ceva ninsori. Vântul va fi alert, din când în când, în sudul extrem şi în spaţiul montan.

Nu vom scăpa complet de ploi până la mijlocul acestei săpămâni. Acestea vor fi prezente cu precădere în vestul, centrul şi nordul teritoriului, unde cantităţile de apă acumulate vor fi ceva mai însemnate. Ninsorile îşi vor mai face apariţia la altitudini mari, dar se mai potolesc în zona de munte. Acestea vor mai apărea doar din loc în loc prin Carpaţii Meridional şi cei de Curbură, iar în restul masivelor se va arăta şi soarele. Temperaturile maxime vor urca până la cel mult 1 grad Celsius, însă vântul va spori uneori senzaţia de frig.

Vremea va deveni însă din ce în ce mai caldă, astfel că maximele vor ajunge joi chiar şi la 18 grade Celsius. Mai plăcut va fi şi pe timpul nopţilor, când temperaturile vor deveni preponderent pozitive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri