Migranții prinși în Timișoara fugiseră din centre de la București și Galați

Data publicării:
refugiati

Pasageri surpriză în trenul Bucureşti-Budapesta. Oamenii legii au descoperit în vagoanele oprite la Timişora, 38 de migranţi.

38 de migranţi - copii şi adulţi, cu vârste între 3 şi 64 de ani - plecaseră din centrele specializate din Galaţi şi Bucureşti, unde erau cazaţi în regim semi-deschis. Ceea ce înseamnă că au voie să iasă în oraş, dar să se întoarcă până la ora 22 în centru, nicidecum să părăsească ţara.

Grupul de migranţi a ajuns în Gara de Nord din Timişoara cu trenul. Oamenii îşi cumpăraseră bilete şi erau hotărâţi să circule pe ruta Bucureşti - Budapesta, cel mai probabil de a ajunge mai aproape de un stat din vestul Europei.

Străinii sunt originari din Siria şi Irak. Atunci când au fost depistaţi, unii au încercat să fugă. Până la urmă, toţi au fost verificaţi de oamenii legii. Pentru că au acte de şedere în ţara noastră, au fost duşi la centrul regional pentru refugiaţi din Timişoara.

Ermina Mihai, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări: „Cele 38 de persoane au fost consiliate şi informate cu privire la obligaţia prezentării la centrul de reşedinţă în vederea cererii continuării de azil, precum şi respectării regulamentului de ordine interioară a centrului. De asemenea, au fost informaţi cu privire la alte reguli de comportament în societate.”

Apoi străinii au fost lăsaţi să plece spre Bucureşti şi Galaţi, acolo unde au fost cazaţi.

Ca pedeapsă pentru fapta lor, statul nu le va mai da ajutorul financiar pentru zilele în care lipsesc de la centru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri