Mioriţa, în varianta modernă. Cioban ucis din cauza locului de pășunat

Data publicării:
ciobani

Mioriţa, în varianta modernă. Cinci ciobani din Retezat s-au luat la bătaie din cauza locului de păşunat. Unul dintre ei a murit, unul a dispărut, iar alţi trei sunt răniţi. A fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor, jandarmilor montani şi a poliţiştilor pentru a-i coborî pe răniţi de pe munte şi pentru a face anchetă la faţa locului.

Un cioban a murit, iar alţi trei au fost răniţi în urma unui conflict izbucnit la Câmpu lui Neag, în judeţul Hunedoara, aceştia fiind cu oile la păscut în zona Şaua Paltina din Masivul Retezat. Bătaia a pornit în urma unui conflict mai vechi între ciobani, iar răniţii au fost coborâţi de pe munte de către jandarmii montani şi salvamontişti.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii sâmbătă de Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, incidentul a fost anunţat  la numărul unic pentru pentru apeluri de urgenţă 112 vineri seara, în jurul orei 19.00. Apelul a fost făcut de către unul dintre ciobanii implicaţi în scandal, care spunea că a fost lovit şi că are nevoie de îngrijiri medicale.

După cinci ore de la apel, în jurul orei 23.00, patru jandarmi montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag, trei salvamontişti din cadrul formaţiunii Uricani, precum şi doi poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Uricani au ajuns la locul în care s-a produs scandalul, respectiv în zona Şaua Paltina, din Masivul Retezat.

”Jandarmii montani, poliţiştii şi salvamontiştii au ajuns în zona Şaua Paltina în jurul orei 23.00 şi au constatat că la conflict au participat cinci ciobani. Trei dintre aceştia erau răniţi şi li s-a acordat primul ajutor de către salvamontişti. Totodată s-a constatat că un alt cioban nu mai prezenta semne vitale”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Având în vedere situaţia, către zona Şaua Paltina au pornit cinci poliţişti şi un reprezentant al Serviciului de Medicină Legală, precum şi alţi cinci jandarmi montani şi 12 salvamontişti, pentru a-i transporta pe cei trei răniţi,

”Începând cu ora 01.00, jandarmii montani şi salvamontiştii au început acţiunea de coborâre a celor trei persoane rănite. Două dintre acestea necesitând transportul cu targa UT-2000, iar cea de-a treia se putea deplasa, fiind doar ajutat”, mai arată sursa citată.

Doi dintre ciobanii răniţi au fost preluaţi de ambulanţă de la baza muntelui şi duşi la spital, iar cel de-al treilea a fost condus de jandarmii montani la spitalul din Lupeni.

Anchetatorii spun că acest conflict, care este unul mai vechi, a izbucnit între doi fraţi pe de-o parte şi alţi trei ciobani pe de altă parte.

Cei trei ciobani răniţi sunt din comuna Pui, judeţul  Hunedoara  şi din judeţele  Alba şi Vaslui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
masina de politie
Bărbat arestat preventiv pentru uciderea unui cioban în august 2022
om de afaceri vs
Ginerele omului de afaceri Emil Savin, reţinut pentru omor
Partenerii noștri