Pentru prima dată, un membru al Guvernului Cioloș spune că ar candida la parlamentare

Data publicării:
cristian ghinea la digi

Ministrul Fondurilor Europene a declarat duminică la emisiunea „În faţa ta” de la Digi24 că îşi doreşte să existe o formulă prin care să-și continue proiectele şi după alegerile parlamentare și, întrebat dacă se va înregimenta politic, a spus că nu va lua nicio decizie singur. Cristian Ghinea a lăsat să se înţeleagă că o posibilă candidatură s-ar face împreună cu premierul Dacian Cioloş şi alţi miniştri.

„Cred că şi eu şi alţi colegi de-ai mei şi domnul Cioloş trăim între două stări contrare şi o extremă. Prima este de epuizare. E foarte greu să faci chestia asta, mai ales la presiunea timpului şi presiunea publică care există. De aceea sunt un om foarte obosit în momentul ăsta. Pe de altă parte, fiind în aceste poziţii simţi că poţi să faci ceva bine, să duci niște panouri solare la bătrânii care stau pe dealuri izolaţi şi atunci nu pot să neg că aş dori să existe o formulă de a continua. Dar dacă nu se întâmplă, sunt foarte liniştit, că am şi eu timp să mai citesc o carte. Nu este decizia mea. E decizia premierului Dacian Cioloş. Suntem o echipă şi nu o să fac un pas de capul meu singur”, a spus Cristian Ghinea, întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, în contextul în care liderii liberali i-a făcut o ofertă de a se regăsi pe listele PNL.

Întrebat dacă, în cazul în care va candida, o va face cu echipa de la Palatul Victoria, Ghinea a spus: „Voi candida într-o formulă pe care o decide - sau nu o decide - Dacian Cioloş”.

Ministrul Fondurilor Europene a recunoscut că a discutat despre acest subiect cu premierul Dacian Cioloș.

„Am discutat (n.r. - cu Cioloş). Nu pot să vă spun (n.r. - care a fost răspunsul). O să aflaţi la momentul respectiv. Tot decizia lui Dacian Cioloş este (n.r. - care e momentul respectiv)”, a mai declarat Cristian Ghinea.  

Adriana Săftoiu, prim-vicepreședinte PNL București, a declarat săptămâna trecută, la emisiunea 24 de minute de la Digi24, că liberalii susțin intrarea în partid sau candidatura lui Dacian Cioloș la alegerile parlamentare, însă acesta trebuie să-și clarifice poziția și să se decidă dacă va face politică. Adriana Săftoiu, care lucrează în aceste zile la variante de liste pentru alegerile parlamentare din toamnă, a spus, în aceeași emisiune, că și alți miniștri ai Cabinetului Cioloș sunt așteptați în partid, nominalizându-i pe Costin Borc, vicepremierul pe probleme de economie, Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, și Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene.

Pe de altă parte, preşedinte PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a precizat ulterior că, dacă premierul doreşte să rămână independent, PNL ar putea face un proiect comun cu acesta, iar liberalii să-l susţină pentru funcţia de prim-ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri