Dispariție misterioasă. Unde e șalupa Primăriei Constanța?

Data actualizării: Data publicării:
salupa port const

Dispariție misterioasă din gestiunea Primăriei Constanța: o șalupă în valoare de 75.000 lei s-a făcut nevăzută. În ultimul raport al Curții de Conturi se arată că ambarcațiunea există în acte, dar în realitate nimeni nu mai știe nimic de ea de la finalul anului 2015. Primăria a făcut o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Şalupa ar fi fost cumpărată în primul mandat al lui Radu Mazăre, pentru un club nautic din Mamaia, alături de alte bărci şi veliere. Însă acum a dispărut din locul unde era ancorată și niciun angajat nu știe unde este.

La finalul anului 2015, inspectorii primăriei Constanța au constatat lipsa șalupei, motiv pentru care trei luni mai târziu au cerut o anchetă internă pentru stabilirea vinovaților. La ultimul control, Curtea de Conturi a descoperit că ancheta nu a avut loc.

„Primăria Constanța a înaintat o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța și urmează să se efectueze cercetări pentru ca să se descopere unde este acea șalupă”, a spus Ionela Halciuc, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Constanța.

Reprezentanții Primăriei Constanța nu au dorit să ofere mai multe informaţii despre situaţia şalupei. Proprietarii de ambarcaţiuni spun însă că acest tip de barcă este folosit pentru agrement.

„Pe lacuri, pe râuri interioare, pentru Delta Dunării în special, ambarcaţiunile se pot folosi şi pentru pescuit, dacă sunt autorizate”, a explicat Mihai Giurgiuveanu, proprietarul unei ambarcațiuni.

Este o şalupă care poate prinde până la 40 de kilometri pe oră, în funcţie de tipul de motor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri