Alegeri 2009 | Maior: Vizita la Oprea nu a fost neconstituţională, ilegală sau imorală

Data actualizării: Data publicării:
170612_COMISIE_GEORGE_MAIOR_ANCHETA_2009_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Fostul şef al SRI George Maior, ambasador al României la Washington, a declarat marţi, că vizita sa la Gabriel Oprea, în 2009, nu a avut nicio conotaţie neconstituţională, ilegală sau chiar imorală, precizând că „întotdeauna” a avut o relaţie de prietenie cu acesta. El a mai spus că a răspuns corect întrebărilor comisiei parlamentare de anchetă şi că întotdeauna va răspunde comisiei, scrie News.ro.

Fostul director al SRI a spus că a făcut „un efort necesar de a traversa Atlanticul pentru a răspunde întrebărilor comisiei de anchetă” și consideră că a răspuns tuturor întrebărilor, pe unele descriindu-le ca fiind „interesante”.

„Cred că am răspuns corect”, a declarat Maior, referindu-se la demersul comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009 de a trimite o informare preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la faptul că răspunsurile date de el în cadrul audierii nu au fost „satisfăcătoare”.

El a susţinut că a fost comunicativ cu membrii comisiei, deci nu are ce să comenteze. George Maior a subliniat că întotdeauna va răspunde întrebărilor comisiei de anchetă, pentru că a fost şi el preşedinte de comisie şi ştie ce înseamnă acest lucru.

În ceea ce priveşte relaţia cu Gabriel Oprea, Maior a spus că întotdeauna a avut o relaţie de prietenie cu acesta și că vizita la Oprea a avut caracter privat, fără nicio conotaţie neconstituţională, ilegală sau chiar imorală.

„Nu e deloc o problemă de moralitate. Se pune atunci când, într-o anumită calitate, cum am avut-o atunci, într-un fel implici Serviciul într-o activitate politică, ceea ce nu s-a întâmplat de-a lungul celor 8 ani de mandat”, a declarat George Maior.

El a precizat că are o comunicare foarte bună cu preşedintele Klaus Iohannis pe problemele legate de Parteneriatul strategic româno-american, care este „la cel mai înalt nivel calitativ din istorie”.

 

Dan Andronic a susținut că a participat la o întâlnire în noaptea alegerilor la care erau prezenți Daniel Oprea, pe atunci ministru de Interne, acutuala șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi  - pe atunci procuror general - și fostul adjunct al SRI de la acea vreme, Florian Coldea. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri