Campanie cu „locomotive” neînscrise în partid

Data actualizării: Data publicării:
afis ciolos pnl

Dacian Cioloş nu prea vrea să fie asociat cu Partidul Naţional Liberal în timpul campaniei electorale. Premierul spunea, joi seară, că i-a rugat atât pe liderii liberali cât şi pe cei de la USR să nu-i folosească imaginea în campanie. Vineri şi-a mai nuanţat poziţia şi a precizat în ce condiţii este de acord cu prezenţa sa pe afişe. Şi Victor Ponta apare pe afişele electorale ale unui partid din care nu face parte: PRU.

Fotografia premierului Dacian Cioloş alături de sigla PNL poate fi văzută în multe intresecţii din Capitală, şi nu numai.

Toma Petcu, reporter Digi24: „Un astfel de panou electoral a fost amplasat şi pe Bulevardul Lascăr Catargiu, la doar câteva sute de metri de sediul Guvernului. Vedem portretul mare al lui Dacian Cioloş, în colţul din stânga sus este sigla PNL iar lângă acesta scrie: Platforma #România100, pentru o guvernare cinstită şi competentă.”

Asocierea pare că îl deranjează pe premier. Şi asta pentru că vrea să îşi păstreze imaculată imaginea de tehnocrat, cel puţin până la alegeri.

Dacian Cioloş, premierul României: „I-am rugat să nu folosească imaginea mea, i-am rugat pe amândoi, şi unii, şi alţii (PNL şi USR – n.r.), tocmai pentru că am spus că nu vreau să dau mesaje ambigue oamenilor cărora le-am zis ca nu voi participa la campania electorală.”

Gheorghe Falcă, vicepreşedinte al PNL: „Noi nu folosim imaginea premierului pe documentele nostre care ne prezintă programul de guvernare. Noi, în schimb, promovăm platforma premierului, platformă care are un conţinut, un nume şi o imagine.”

Ulterior, Dacian Cioloş a revenit. PNL poate promova ideile din platforma sa, chiar dacă asta implică şi afişajul stradal. Analiştii susţin că PNL este direct interesat să beneficieze în campanie de imaginea premierului.

Bogdan Lefter, analist politic: „Nefiind membru al PNL, nu ar trebui să se afle pe afişele partidului dar opţiunea public afişată cred că justifică totuşi din partea liberalilor acest mod de a-l prelua totuşi pe domnul Cioloş ca imagine în campanie.”

Şi fostul premier Victor Ponta este folosit ca armă electorală de Partidul România Unită.

Toma Petcu, reporter Digi24: „Astfel de corturi au apărut prin mai toate cartierele bucureştene, corturi ale Partidului România Unită. Sus este sloganul lor: Alături de Victor Ponta, numele partidului, portretul lui Victor Ponta şi, undeva într-un colţ, sigla Partidului România Unită.”

Fostul premier a susţinut că nu a ştiut nimic de ideea celor de la PRU, dar nici nu îl deranjează prea tare.

Victor Ponta, deputat PSD: „Nu, nu a vorbit nimeni cu mine, că eu sunt de la PSD. Auziţi, acum dacă aş da în judecată pe toţi cei care spun prostii şi minciuni despre mine, m-aş judeca cu dumneavostră vreo sută de ani.”

Campania elctorală începe oficial pe 11 noiembrie. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 11 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri