Cioloș, apel la tinerii care nu votează: Avem datoria de a face bine în țară

Data actualizării: Data publicării:
161211_ALEGERI_CIOLOS_01_INQUAM_Manases_Sandor_

Premierul Dacian Cioloș a votat în această dimineață la secție de vot 32 din localitatea Zalău. Prim-ministrul a precizat că este important să se iasă la vot într-un număr cât mai mare și a atras atenția că cei care votează astăzi au legitimitatea de a trage la răspundere următorul Guvern.

„Cel mai important este să iasă cât mai multă lume la vot, indiferent de opțiunile politice pentru ca rezultatul pe care îl vom avea diseară să fie unul cât mai reprezentativ.  Astăzi este ziua în care alegătorii pot să transmită celor care vor conduce România cele mai importante mesaje pentru următorii patru ani.  Într-o democrație participativă e foarte importantă consultarea și pe parcursul guvernării, dar cei mai îndreptățiți să facă observații sunt cei care astăzi merg șa vot, care dau un mandat celor care vor conduce România în următorii patru ani. Această libertate de a ne putea alege reprezentanții a fost una câștigată greu și e important să nu o desconsiderăm şi ma gândesc aici mai ales la cei tineri, chiar la cei pe care îi aud spunând: domne, dacă lucrurile nu merg bine în ţară, eu prefer să plec. Cred că avem cu toţii datoria să încercăm să facem ca lucrurile să meargă bine în ţară înainte de a te gândi la altceva, dacă într-adevăr iubim locurile în care ne-am născut şi vrem ca lucrurile să meargă mai bine. Şi chiar să meargă mai bine pentru ca şi cei care sunt acum în afară şi doresc să se întoarcă să poată să o facă. Asta e speranţa mea şi în această idee am votat astăzi”, a spus premierul.

Partidul Național Liberal (PNL) și Uniunea Salvați România (USR) au anunțat că îl vor susține pe actualul premier, Dacian Cioloș, pentru un nou mandat la Palatul Victoria. Prim-ministrul a anunțat că acceptă nominalizarea și că își asumă un nou mandat, însă nu a devenit membru al niciunui partid. 

FOTO: Inquam Manases Sandor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri