Drumul buletinelor de vot, sub pază, spre secțiile de votare

Data publicării:
buletine de vot

Autorităţile locale au distribuit astăzi materialele de vot către secţiile de votare. Preşedinţii au preluat buletinele, ştampilele şi autocolantele, care vor fi păzite până la începerea propriu-zisă a votului, mâine dimineaţă, la ora 7.

Vom sigila toate intrările, ieşirile, atât ferestre, uşi şi alte zone în care ar fi putut să pătrundă persoane din afara locaţiei”, spune Tudorel Chirnoagă, preşedintele Secţiei de Votare nr. 38 Galaţi.

Buletinele de vot sunt sub pază permanentă, de când s-au tipărit şi până când ajung la Biroul Electoral Judeţean”, spune Gabriel Panaitescu, prefectul judeţului Galaţi.

În județul Galați sunt organizate 436 de secții de votare, din care 176 în municipiul Galați și 33 în municipiul Tecuci. Aproape 523.000 de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne.

Încă din zorii zilei, primarii, însoţiţi de poliţişti, au ridicat buletinele de vot aferente comunelor şi oraşelor pe care le reprezintă din judeţul Iaşi. În total, 1.644.000 de buletine de vot. Ceea ce înseamnă 19.728.000 de foi A4, pagini care cântăresc 35 de tone. Autorităţile locale ar vrea ca oamenii să meargă în număr cât mai mare la vot, dar nu sunt foarte optimiste.

O să fie prezenţă slabă, cred. Tinerii, doar dacă îi strângem, aşa, de prin crâşme şi prin baruri”, spune Felician Gherescu, viceprimarul comunei Oţeleni.

În Cotnari avem aproape 6.000 de votanţi şi am luat 6.800 de buletine de vot”, spune Vasile Băeanu, primarul comunei Cotnari.

Buletinele de vot au fost ţinute într-o cameră a Prefecturii timp de aproape două săptămâni, timp în care au fost păzite de jandarmi.

Şi la Timişoara, materialele de vot au fost încărcate în opt microbuze şi trimise la secţiile de votare.

Secţiile de vot din judeţ au primit transportul de materiale încă de vineri. Buletinele, ştampilele şi autocolantele cu menţiunea „votat” vor fi ţinute sub pază până la începerea procesului de votare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri