Incident la secția de votare unde a fost Gabriela Firea

Data publicării:
gabriela firea vot_digi24

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a votat, duminică dimineață, la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București. Șeful secției de votare nu a permis accesul presei atunci când a votat edilul Capitalei, gest pe care Gabriela Firea l-a denunțat drept un „abuz”.  

Edilul a declarat că a votat pentru un Parlament eficient și cu gândul la românii care „merită o viață mai bună”. 

„Am votat cu foarte mare încredere pentru un Parlament eficient, pentru o majoritate parlamentară care să susține un guvern căruia să îi pese de România. Am votat cu gândul la o colaborare bună cu viitorul Guvern care se va constitui în urma acestor alegeri și prin care obiectivele strategice și importante ale Bucureștiului să fie finalizate într-un timp rapid: extinderea centurii, inelul median, urgentarea lucrărilor la metrou și construirea spitalului republican.  Am votat cu gândul la toate familiile de români care merită o viață mai bună și să nu mai piardă încă un an sau mai mulți. Sunt convinsă că își vor da votul pentru cei își vor da votul pentru cei care au dovedit ca atunci când au fost la guvernare și majoritari în Parlament au luat decizii bune pentru români”, a declarat Gabriela Firea. 

Șeful secției de votare nu a permis accesul presei atunci când a votat Gabriela Firea. Primarul Capitalei a denunțat gestul drept un abuz și a declarat că este evident că șeful secției nu o simpatizează.  

„Mi se pare un abuz. Am fost și eu surprinsă. Votez aici de ani de zile, niciodată nu s-a întâmplat ca președintele secției să nu dea acces presei. E reprezentanta unui partid care evident nu mă simpatizează, dar nu asta e important ci că nu dorește să asigure transparența pentru presă și accesul presei la evenimente care nu constituie secret de stat”, a precizat edilul Bucureștiului.

În toată ţara şi în municipiul Bucureşti, peste 18,8 milioane de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în România sau în străinătate fiind aşteptaţi să îşi aleagă reprezentanţii în Parlament pentru următorii patru ani. La acest scrutin s-a revenit la votul pe liste de partid, fiind totodată introdus şi votul prin corespondenţă în Diaspora.

Alegeri parlamentare 2016. Puteți vedea online prezența la vot

Digi24 va urmări întreaga zi procesul de votare. Vom transmite prezenţa la vot în tip real, vom avea primele estimări ale rezultatelor la ora 21:00, graţie unui exit-poll IRES şi vom transmite, la cald, primele reacţii de la sediul celor mai importante partide.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri