Iohannis: Dacă vă enervează toți politicienii, mergeți la vot!

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

Președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să meargă la vot duminică și să pună ștampila pe partidul cu care simpatizează. De asemenea, șeful statului i-a îndemnat și pe cei care sunt încă nehotărâți să se gândească bine înainte de alegeri, dar să meargă neapărat la vot. Întrebat cu cine va vota, Klaus Iohannis a spus că a fost un partid care l-a convins în această campanie, dar că va anunța numele său duminică sau luni. 

„Am un mesaj foarte important pentru națiune. Dragi români mergeți la vot. E un drept greu câștigat în decembrie 89. Mergeți la vot și nu lăsați pe altcineva să hotărască în locul vostru. Dacă simpatizați cu un partid mergeți și votați. Dacă nu v-ați hotărât încă, gândiți-vă bine și mergeți la vot. Dacă vă enervează toți politicienii, mergeți și votați,vă aștept duminică la vot. Este țara noastră, este România noastră, nu lăsați pe altul să decidă în locul vostru”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Întrebat ce părere are despre această campanie electorală, șeful statului a spus că a fost una liniștită. De asemenea, președintele nu a vrut să spună cu cine votează. 

„Campania mi se pare liniștită. Poate provoc eu acea emoție să mergeți la vot. Cred că o să fie foarte interesant înainte de alegeri să vă spun cu cine votez. Este un partid de care sunt convins”, a precizat Klaus Iohannis.

Pe 11 decembrie suntem așteptați să alegem viitorul legislativ. Vor fi cu 124 mai puțini parlamentari, pentru că se revine la votul pe liste, adică vom vota partidul, și nu omul. La alegerile din 2012 au intrat în Parlament 588 de senatori și deputați. Aproape 6.500 de candidați s-au înscris în cursa de anul acesta, pentru a-i reprezenta pe români.

Potrivit Autorității Electorale Permanente (AEP), sunt aproximativ 18,9 milioane de români cu drept de vot.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri