Mesaje electorale controversate ale UDMR

Data actualizării: Data publicării:
mesaj udmr oradea

Mesaj electoral controversat al UDMR. La Cluj-Napoca, pe afişul Uniunii Democratice a Maghiarilor stă scris: „Salvăm Clujul de Bucureşti. Taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala!”.

Mai multe panouri pre-electorale cu mesajul: „Salvăm Clujul/Oradea de Bucureşti. Taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, NU Capitala” au apărut în ultimele zile în cele două municipii din Transilvania.

Kovács Péter, şeful de campanie al UDMR, spune că afişul nu îndeamnă la extremism, ci promovează descentralizarea în domeniul finanţelor în regiunile istorice ale ţării.

Am formulat provocator în mod intenţionat. Nu negăm acest lucru. Este vorba despre o serie de afişe, cu mai multe mesaje, dar numai acesta a atras atenţia. UDMR, de 26 de ani, promovează pentru descentralizare şi vrem ca deciziile să nu se ia în Bucureşti, ci majoritatea deciziilor să se ia la nivel local, din semn de respect pentru comunităţile locale. Este şi cazul taxelor, pentru că pe panou am spus că taxele locale să îmbogăţească Ardealul, şi nu Bucureştiul, aşa cum este valabil şi pentru Bucovina, pentru Moldova şi pentru alte regiuni istorice”, a explicat Kovács Péter, potrivit News.ro.

Acesta a mai spus că în Cluj-Napoca şi Oradea vor mai fi amplasate bannere cu mesaje ca: "Vrem o Transilvanie în care Cluj înseamnă şi Kolozsvár şi Klausenburg", "Vrem o Românie cu autostrăzi din astfalt, nu din hârtie", sau  "Vrem o Transilvanie în care toată lumea vorbeşte limba română şi limba maghiară", explicând că regretă faptul că mesajul a fost prost înţeles şi interpretat greşit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri